Vineri, 14 decembrie se deschide sezonul la Șureanu

Vineri, 14 decembrie se deschide sezonul la Șureanu

Școala de schi și centrul de închirieri „Pași Liberi”, în parteneriat cu Domeniul Schiabil Șureanu, anunță în mod oficial DESCHIDEREA SEZONULUI DE SCHI din Munții Șureanu, pentru data de 14 decembrie 2018, vineri. Este vestea cea mare și bună, așteptată de mii de schiori și boarderi din toată țara. Sezonul va începe, așadar, la mijloc de decembrie, cu două săptămâni mai târziu decât a început în ultimii trei ani, dată fiind întârzierea îngrijorătoare a ninsorilor. Din fericire, însă, ninsorile îndelung așteptate au sosit, iar stratul de zăpadă este, acum, mulțumitor pentru un început de sezon. De asemenea, acest nou sezon vă așteaptă cu îmbunătățiri semnificative ale amenajărilor de pe Domeniul Schiabil Șureanu.

DRUMUL LACUL OAȘA – PÂRTII (18 KM):
din păcate, nu există noutăți pozitive cu privire la cei 18 km de drum forestier, între lacul Oașa și domeniul schiabil. Nici sezonul acesta nu vom avea asfalt pe acest tronson, așadar lucrurile rămân la fel ca și până acum. Drumul este acoperit de zăpadă proaspătă, adâncă, așadar insistăm să vă echipați roțile cu lanțuri. Recomandăm prudență și răbdare.

PÂRTII ȘI CABLURI:
în momentul de față sunt pregătite 3 din cele 10 pârtii existente, și anume C_1, C_3 și A_1. A nins și va mai ninge, deci pârtiile indicate sunt practicabile, iar calitatea zăpezii este ideală. Stratul de zăpadă este, totuși, încă subțire, așadar ne putem aștepta la smocuri de iarbă, din loc în loc. Zonele de off-piste sunt strict interzise în această perioadă, nefiind omăt suficient de adânc. Cât despre instalațiile de cablu, vor fi deschise teleschiul „Curmătura” și (dacă vremea va permite) telescaunul „Aușel”. Ca îmbunătățiri de amenajare, menționăm că teleschiul „Curmătura” și-a mărit capacitatea la 2 locuri / crosă, iar telescaunul și-a mărit capacitatea la 3 locuri / scaun. De asemenea, au fost realizate o serie de modificări cu privire la o mai bună signalistică de securitate pe pârtii.

METEO:
Prognoza anunță, pentru perioada 14 – 20 decembrie 2018, ninsori și ger. Sâmbătă și Duminică va ninge, urmând ca vremea rece să se instaleze începând cu ziua de luni. Temperaturile se vor încadra cel mai probabil între -13 și -3 grade Celsius; pe creste și pe platourile alpine va viscoli puternic. Prin urmare, ne putem aștepta ca vizibilitatea pe pârtii să fie redusă.

 

SFATURI DE BUZUNAR:
– nu vă încredeți excesiv în propria mașină; mai important decât motorul este șoferul.
– faceți acasă o probă de montare a lanțurilor.
– evitați vitezele mari pe pârtii, dacă nu știți să schiați în siguranță.

 

Rareș Tileagă

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine