Update: Unde se schiază la sfârșit de săptămână (25-28 febuarie)

Update: Unde se schiază la sfârșit de săptămână (25-28 febuarie)

Adrian Nechita

 

La Transalpina Ski Resort momentan e închisă pârtia, deoarece în ultima vreme au fost temperaturi ridicate și ploi, dar organizatorii promit să redeschidă pârtia începând de mâine, vineri, 26 februarie. Tunurile de zăpadă funcționează în continuu și vor fi asigurate condiții bune pentru schiat având în vedere faptul că în weekend va avea loc un concurs de slalom la Transalpina.

La Cavnic, prognoza meteo pe zilele următoare nu mai anunță precipitații. La noapte se anunță -4 grade, vom porni și tunurile de zăpadă. Se schiază în condiții foarte bune! Orar de funcționare Luni-Joi 10:00-20:00, Vineri-Duminică 9:00-21:00!

La Arena Platoș, joi, 25 februarie, funcționează instalațiile de pe pârtia Arena în intervalul 10:00-16:00. Apres Ski bar și centrul de închiriere vor fi închise. Organizatorii vă mulțumesc pentru înțelegere și vă vom ține la curent cu ultimele noutăți.

La Buscat s-a întors frigul. S-au înregistrat -9 grade Celsius azi noapte. Tunurile de zăpadă funcționează în continuu. Stațiunea se redeschide începând de mâine, vineri, 26 februarie. Momentan se va schia doar pe pârtia albastră, săptămâna viitoare este posibil să se deschidă și pârtia neagră, în funcție de condițiile meteo. Vineri – duminică pârtia va fi deschisă, luni închis, marți – duminică deschis.

Zăpada e moale la Șuior, dar se schiază decent pe pârtiile 1,2 și 3. Pe pârtia 1 în zona abruptă a ieșit pe alocuri pământul, dar e semnalizat corespunzător (balizat) și se poate ocoli. Pârtia 4 (neagră) rămane închisă.

La Predeal, Bușteni și Azuga nu se schiază.

Ninsorile și vremea rece din ultimul timp au îmbunătățit vizibil starea pârtiilor de la Șureanu, asigurând o bună continuare a sezonului de schi. În mod contrar așteptărilor și percepțiilor legate de primăvară, există suficient omăt pe 6 din cele 8 pârtii de la Șureanu. Se poate schia, deci, în condiții bune la Șureanu, ceea ce din nou separă această zonă, ca și climat și calitate a zăpezii, de restul domeniilor schiabile din țară. Cât despre Serbările Zăpezii, care urmau să aibă loc în acest weekend, acestea au fost amânate, conform site-ului www.schisureanu.ro, pe motive de vreme nefavorabilă. În prezent, deși vremea se prezintă satisfăcător, iar pârtiile sunt în stare bună, este, într-adevăr, posibilă oricând o schimbare meteo neplăcută.

Având în vedere ninsorile și răcirea vremii din ultimele zile, starea pârtiilor de schi de la Arieseni a cunoscut o ușoară îmbunătățire. Există zăpadă atât pe Vârtop 1, cât și pe Vârtop 2, așadar este posibil ca ambele pârtii să fie schiabile în condiții relativ satisfăcătoare. Cu toate acestea, urmează o încălzire a vremii, care poate afecta din nou sezonul de schi din Arieșeni.

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine