Unde se schiază în weekend (4-6 Martie)

Unde se schiază în weekend (4-6 Martie)

Cu toate că nu a mai nins consistent în ultimul timp, starea pârtiilor se prezintă acceptabil, la Șureanu, cu un strat de zăpadă care îi poate mulțumi atât pe schiorii avansați, cât și pe începători. Spre deosebire de vremea caldă de la oraș, care dă semne de primăvară din ce în ce mai convingător, peisajele din Munții Șureanu rămân de iarnă, separând din nou zona Șureanu de celelalte zone schiabile din țară, unde zăpada a dispărut în totalitate. În momentul de față ninge și urmează ninsori abundente săptămâna viitoare, așadar sezonul de schi are șanse să continue în condiții bune pe Domeniul Schiabil Șureanu.

Calitatea pârtiilor scade, treptat, la Arieșeni, cu toate că încă se poate schia pe Vârtop 2, în condiții relativ bune. Turiștii sunt așteptați, deci, la Arieșeni, dar trebuie să fie conștienți că nu vor găsi zăpada ideală pe Vârtop 2, cu atât mai puțin pe Vârtop 1, unde există deja porțiuni de pământ.

În acest weekend prognoza meteo arată soare la Cavnic, temperaturi pozitive pe timpul zilei, negative pe timpul nopții. Sunt deschise pârtiile Roata 1 și Roata 2. Se schiază în condiții foarte bune. Un weekend de martie perfect pentru ski, stratul de zăpadă măsoară 50 cm! Progam de funcționare: Luni-Joi 10:00-20:00, Vineri-Duminică 9:00-21:00

După cum se prezintă vremea la Buscat va fi deschis tot weekendul. Sâmbătă, 5 martie, va avea loc a doua ediție Buscat Winter Fest care constă în concurs de freestyle, concurs de schi Oldies but Goldies, Schi & Shot, party pe pârtie și diferite activități distractive

La Transalpina, grosimea totală a stratului de zăpadă este de 45 cm.
Starea instalațiilor:
Telegondola 1 Deschis
Telegondola 2 Închis
Telescaun Închis
Teleschi 1 Deschis
Teleschi 2 Închis
Instalația pentru zăpadă artificială este funcțională.

La Sinaia, mâine (Sâmbătă), vântul va scădea în intensitate! Duminică înca e sub semnul întrebării iar Luni cu siguranță totul va fi închis din cauza încălzirii bruște! A nins substanțial astăzi (vineri), motiv pentru care mâine e zi de powder. Evitați schiul offpiste în zonele unde pământul și pietrele erau vizibile în zilele trecute pentru că nu există baza iar riscul de accident este ridicat! Cu toate că primăvara a sosit în toate regiunile din țară, zăpada de la cota 2000 rezistă, bucurând nu doar iubitorii sporturilor de iarnă.
Începând de mâine, Gondola Sinaia reduce prețurile la toate tipurile de skipass-uri și cartele pe puncte cu 15% iar o parte din tarife vor arăta astfel:
* skipass o zi, adulți – 119 lei;
* cartelă 24 puncte, adulți – 64 lei;
* skipass a doua jumătate de zi (12.30-17.00), adulți – 68 lei;
* skipass două ore oricând, adulți – 51 lei.
Pârtiile din Valea Soarelui, Valea Dorului și Lăptici 1, se prezintă în continuare în stare bună (posibil să găsiți și câteva pietre pe pârtii din cauza stratului de zăpadă subțire în unele porțiuni)!
Laptici 2 este închisă (din cauza lipsei zăpezii în partea superioară), la fel și Drumul de Vară, Carp, Papagal, Târle și Pârtia Nouă!

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine