Unde se poate schia la trecerea dintre ani!

Unde se poate schia la trecerea dintre ani!

La Straja se schiază în condiții bune.Funcționează pârtiile Lupului, Canal, Constantinescu și pârtia Platoul Soarelui. Program telescaune și teleschiuri Comexim R: 24 decembrie: 09:00 – 17:00, 25 decembrie: 10:00 – 21:00, 26-30 decembrie: 9:00 – 21:00, 31 decembrie: 09:00 – 17:00, 1 ianuarie: 11:00 – 21:00, iar din 2 ianuarie instalațiilor for funcționa în  program normal.
* Telescaunul nr. 2 funcționează doar până la ora 16:00.

Sursa Foto:http://bit.ly/2pM775n
Sursa Foto:http://bit.ly/2pM775n

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Buscat s-a dat liber pe pârtie din 27 decembrie. Tunurile de zăpadă sunt puse și aici în funcțiune, însă zona are parte și de zăpadă naturală. Spre deosebire de anul trecut, telescaunul are mai multe locuri, iar locurile de cazare la Buscat au fost suplimentate prin construcția unei noi pensiuni.

Am lucrat mult la îmbunătățirea pârtiilor și la sistemele de siguranță, garduri, împrejmuiri etc. De la 10-17 functionează zilnic pârtia de la Buscat. Stratul de zăpadă este de 40 de cm. Prețul pentru o urcare este de 8 lei, însă există variante de abonamente de jumătate de zi și de o zi. Din 29 decembrie vremea se răcește, așa arată prognoza meteo și vom putea asigura mai multă zăpadă pe pârtii”, a declarat iancu Șerbănescu, administratotul pârtiei Buscat.

Sursa Foto:http://bit.ly/2C3tYPn
Sursa Foto:http://bit.ly/2C3tYPn

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Parâng a nins încet până mai devreme, iar în prezent plouă  puternic, vântul fiind  în rafale până la 19 m/s. Stratul de zăpadă măsoara aproximativ 45 centimentri. Sunt deschise pârtiile A, B, Subtelescaun și Europarâng. În prezent, s-a repus în funcțiune și telescaunul vechi.

Sursa Foto:http://bit.ly/2ChNKE0
Sursa Foto:http://bit.ly/2ChNKE0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pârtia de la Băișoara arată mai bine comparativ cu anul trecut. Pentru administrarea ei a fost achiziționat un ratrac care a fost pus în funcțiune încă de la primul strat semnificativ de zăpadă. La Băișoara nu sunt tunuri pentru fabricarea zăpezii, iar cei care administrează domeniul de schi cară zăpada din pădure pentru a asigura o pârtie bună. În prezent stratul măsoară 20 de cm.
Și Zidul Mare de la Băișoara a fost amenajat și este deschis schiorilor și snowboarderilor spune Flavius Pâc, administrator al pârtiei Băișoara.
„Vom avea ninsori la Băișoara în următoarele zile, deci sperăm să schiem în preajma Revelionului. Vom avea un început de an următor cu zăpadă și pârtie bună. Pârtia de la Băișoara, anul acesta arată mai bine comparativ cu anul trecut în această perioadă mai ales ținând cont de faptul că anul trecut nici nu se schia.Tarifele au rămas aceleași din sezonul trecut. O urcare este 5 lei și avem și câteva variante de abonamente. După 1 ianuarie, cel mai sigur din 8, vom avea abonamente pentri o zi întreagă. Un astfel de voucher va putea fi cumpărat cu 60 de lei. Zidul Mare a înghețat peste noapte, am cărat zăpadă din pădure și am pus ratractul pe el. Este deschis și se oate schia pe el. În absența tunurilor de zăpadă, la Băișoara persoanele responsabile de administrarea pârtiei cară zăpada din pădure străduindu-se să țină pârtia deschisă cât mai mult timp.”

Sursa Foto:http://bit.ly/2le6fBP
Sursa Foto:http://bit.ly/2le6fBP

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Pasul Vâlcan se schiază în condiții bune, funcționează teleschiul și telegondola.De revelion programul va fi normal, fără alte modificări.

Sursa Foto:http://bit.ly/2leFsVS
Sursa Foto:http://bit.ly/2leFsVS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Arena Platoș se schiază în condiții bune, funcționează pârtiile: Arena (D), Arena Junior (cu banda rulantă), A, B2, pârtia de săniuțe și traseul de tubing.

Sursa Foto:http://bit.ly/2j2SeWo
Sursa Foto:http://bit.ly/2j2SeWo

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pârtiile Oncești din Păltiniș funcționează în parametrii normali, programul de activitate va fi unul normal, de la ora 09:00 la orele 17:00.

La Semenic stratul măsoară 25 centimentri și se schiază în condiții bune. În prezent funcționează pârtia Goznuta.

La Stâna de Vale pârtia funcționează în fiecare zi de la ora 09:00 la ora 16:00.

La Șureanu se schiază în condiții bune.Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 50 centimetri, fiind deschise pârtiile Curmătura și Aușel.

La Cavnic, în Maramureș, condițiile de schi sunt foarte bune. Stratul de zăpadă de bază este suficient de gros astfel încât, chiar și dacă temperaturile vor crește puți, pârtiile să poată fi folosite corespunzător și la capacitate.

Din 27 decembrie și până la finalul vacanței de revelion toate pârtiile sunt deschise și toate instalațiile funcționează. Până în 14 ianuarie, programul de funcționare este între 9 și 21 cu exceptia zilelor 31.12 de la 9-16 și 01 ianuarie de la 13-21. La Super Ski Cavnic, gradul de ocupare este deja 100% pentru weekenduri am aflat de la administratorul domeniului, Oana Poenar:

„Am reușit să facem zăpadă foarte multă până în data de 20 decembrie și acest lucru ne-a ajutat foarte mult și ne va ajuta și în perioada următoare. Sunt deschise toate pârtiile și funcționează toate instalațiile. Conform prognozei, la Cavnic temperaturile vor crește în perioada următoare până la maximum 3 grade. pe timpul nopții, însă, vremea se păstrează rece, așadar nu va fi problemă cu zăpada pe pârtii.Gradul de ocupare al complexului SuperSki este de 99-100% mai ales la sfârșit de săptămână și în perioada de vacanță a școlarilor (până în 14 ianuarie și în perioada 2-11 februarie). Rezervările au fost făcute, majoritatea din luna noiembrie. Vin și grupuri de turiști din Ungaria care au rezervat toate locurile noastre.”

Pârtiile, la Cavnic în 31 decembrie se închid la ora 16, insă programul se reia de a doua zi de la ora 13 până la ora 21.

Sezonul de ski a fost oficial deschis din data de 26 decembrie și la Șuior, iar pârtiile sunt deschise zilnic între 10 și 21.

La Rânca statul de zăpadă măsoară aproximativ 40 centimetri și funcționează pârtiile M1, M2 și Junior.

S-a deschis sezonu și la Toplița. Funcționează pârtiile Magheruș și Bradul în condiții bune.

La Mădăraș, în timpul săptămânii sunt deschise pârtiile Kicsi Sugo si Kicsi Mihaly între orele 10:00-16:00.În weekend vor funcționa toate instalațiile între 10:00-17:00.În perioada 24-25 decembrie, 26-31 decembrie pârtiile vor fi închise. Pe 1 ianuarie 2018 – pârtiile se vor deschide doar după-amiază!

 

 

Alina Vasilescu

2 comentarii la Unde se poate schia la trecerea dintre ani!

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine