Toma Coconea. A noua oară la Red Bull X-Alpes – cea mai dură competiție de anduranță

Toma Coconea. A noua oară la Red Bull X-Alpes – cea mai dură competiție de anduranță

Cea mai dură competiție din lume este în plină desfășurare, iar printre cei 32 de concurenți se numără și un român. În vârstă de 44 de ani, Toma Coconea este singurul sportiv care a participat la fiecare ediție Red Bull X-Alps și nu vrea să renunțe până când nu va câștiga cursa. La finalul primei zile de concurs, românul s-a clasat pe locul 1, cu 118 kilometri parcurși.

Startul pentru cea de-a 9 ediție s-a dat în 16 iunie în Piața Mozart din Salzburg, iar concurenții trebuie să parcurgă, pe jos sau zburând cu parapanta, 1.138 de kilometri, până în Monaco. Sunt 13 check-point-uri pe traseu care trebuie atinse, iar cei înscriși în cursă luptă nu doar să ajungă la finish, ci și pentru a rămâne în competiție. O dată la 48 de ore, ultimul concurent aflat în cursă este eliminat.

Red Bull X-Alps este o competiție care provoacă concurenții să își întreacă atât limitele fizice, cât și cele psihice. În egală măsură contează strategia pe care fiecare sportiv o adoptă.

Unul dintre cele mai dificile momente a fost traversarea ghețarului din masivul Silvretta, în 21 iunie. Toma Coconea l-a avut alături de Tibi Ușeriu. Iată impresiile lui: Am traversat ghețarul din masivul Silvretta la pas, cu zăpadă, ploaie și grindină, dar însoțit de Tibi Useriu l-am dovedit și am pornit în zbor. Deși vântul de azi a fost destul de puternic, nu m-a împiedicat să îmi continui strategia până la capăt. O nouă zi va începe azi, așa că hai să-i dăm bătaie!

sursa: Facebook / Toma Coconea

După aceste zile nebune cu prietenul meu drag, Toma Coconea, pot doar să mă repet că Red Bull X-Alps este o cursă extremă și nebună. Mă înclin, omule, pentru ambiția ta și pentru ceea ce reușești să faci acolo. Să ajungi cu bine la Monaco, a scris Tibi Ușeriu pe pagina personală de Facebook.

Traseul lui Toma Coconea poate fi urmărit live, pe www.RedBull.com, cu ajutorul aplicației interactive 3D de live tracking.

Bianca Șomlea

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine