Starea pârtiilor în perioada 17-24 ianuarie

Starea pârtiilor în perioada 17-24 ianuarie

Pentru sfârșitul de săptămână 18-20 ianuarie 2019, nu s-au anunțat domenii schiabile închise în România.

La Azuga toate pârtiile sunt funcționabile între orele 9-19, iar tariful la skipass a fost redus până în 31 ianuarie.

 

Nici în Poiana Brașov nu sunt pârtii închise. Se schiază în condiții excelente pe Sulinar, Lupului și Drumul Roșu, în condiții optime pe Kanzel și în condiții bune pe Bradul, Subteleferic, Ruia, Stadion și Subteleferic ICPAT.

La Sinaia, vineri dimineață era senin, sttratul de zăpadă consistent și pârtiile deschise erau perfecte. Rămân, totuși, închise pârtiile Carp, Papagal, Târle, ScândurariValea cu Brazi,  Pârtia Nouă și Traseu Varianta 1. Pârtiile Valea Dorului (1,2 și Variantă), Valea Soarelui (1 și 2), Gondola, Drumul de Vară, Laptici (1 și 2) și Pârtia Începători sunt deschise.

Vești bune legate de schi și pârtii deschise am primit și de la  Predeal. Toate pârtiile (Clăbucet, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă, Cocoșul și Subteleferic)  sunt deschise, cu suprafața excelent pregătită.

La Bușteni se poate schia pe toate partiile, Kalinderu 2 fiind si ea deschisa. In zona superioară este amenajată o pârtie de săniuș. Fun Park-ul este deschis, banda și rolercoasterul fiind funcționale.

La Straja sunt practicabile o telegondolă, trei telescaune, cinci teleschiuri și două covoare rulante. Toate pârtiile sunt deschise cu excepția celei de pe Vârful Straja, iar calitatea zăpezii este excelentă. Cei cazați în acest sfârșit de săptămână la Straja beneficiază de reduceri la Școala de ski și snowboard Straja. Pentru cei care vin la Straja în timpul săptămânii, sunt valabile reduceri de 25% la instalațiile de urcare și tarife speciale pentru 5 nopți de cazare.

Și la Buscat se schiază în condiții optime. Instalația babylift este funcțională între orele 10 și 16, iar telescaunul între 9 și 17.

Tot în județul Cluj, la Mărișel, funcționează telescaunul cu 4 locuri, care deservește pârtia 1 (secțiune albastră și roșie) cu o lungime de 1,76 km și pârtia 2 (roșie) de 1,4 km. Pe lângă acestea, mai este deschisă varianta de coborâre de 700 m.

La Feleac, pârtia de 756 de m este deschisă și funcționează telescaunul. Și pârtia pentru începători (130 m) este practicabilă. Distracția în Feleac, pe pârtie mai înseamnă tubing, rotondo și apres-ski.

Arieșeni și Șureanu  au condiții de schi excelente, cel puțin în privința zăpezii. La Arieșeni se schiază după programul normal. La Șureanu, dacă vremea va fi stabilă, vor fi funcționale toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Dacă, însă, va viscoli în continuare, atunci cu siguranță pârtiile A_1, A_2, A_3, S_1 și S_2 vor fi închise, ca și instalațiile care le deservesc (telescaunul și teleschiul „Șureanu”). Stratul de zăpadă este absolut enorm, pe toate pârtiile, și mai ales în zonele de off-piste. Vorbim de grosimi de peste 80 cm, pe pârtie, și de 150-200 cm în afara pârtiilor. Așadar, condițiile de schi sunt remarcabil de bune, la Șureanu.

La Arena Platoș toate pârtiile sunt deschise, iar stratul de zăpadă ajunge la 90 de cm. De luni, 21 ianuarie, , pârtiile vor fi deschise după noul program: zilnic 10-17, marți și sâmbătă până la 21.

Administratorii domeniului schiabil Transalpina anunță și ei stare bună pentru pârtiile deservite de telegondola 1, teleski 1 și 2.

Condiții excelente de ski găsiți și la Superski Cavnic, pe toate pârtiile. Administratorii anunță tarife speciale la schi și cazare,  de luni până joi. Program de funcționare, aici este următorul: joi 10-20, vineri 10-21, sâmbătă 9-21 și duminică între 9 și 20. Ultima urcare cu telescaunul are loc înainte cu 15 minute de închiderea pârtiilor.

 

Un comentariu la Starea pârtiilor în perioada 17-24 ianuarie

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine