Starea pârtiilor din județul Alba pentru weekendul 17-18 decembrie

Starea pârtiilor din județul Alba pentru weekendul 17-18 decembrie

 

Florian-Rareș Tileagă, monitor școala de schi „Pași Liberi”

 

  • Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 4 (A_3; A_2; C_1; C_3)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

 

Evaluare generală: a nins atât de mult pe pârtiile de la Șureanu, în ultimele zile, încât parcă suntem la mijloc de februarie. Totul e acoperit de zăpadă proaspătă, începând de la Oașa, vremea se menține rece, drumul este în continuare accesibil și deszăpezit, așadar aveți motive serioase de distracție pe zăpadă, pe vastul Domeniu Schiabil Șureanu. Pentru informații adiționale, intrați pe site-ul www.schisureanu.ro, unde webcam-urile vă pot convinge că lucrurile stau exact așa cum vi le prezentăm.

Starea drumului între Sebeș și lacul Oașa (62 km): drumul este asfaltat, dar ninsorile din ultimele zile l-au acoperit cu zăpadă. Astfel, carosabilul este înghețat, ceea ce vă poate crea dificultăți, în special la coborâre. Recomandăm prudență.

Starea drumului lacul Oașa – Domeniul Schiabil Șureanu (18 km): drumul este deszăpezit, prezintă refugii din loc în loc, dar o să vă surprindă în continuare cu gropi și porțiuni foarte înguste. Pentru a elimina orice emoții legate de accesul la Șureanu, vă recomandăm insistent montarea lanțurilor, începând de la lacul Oașa.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: se schiază pe 5 din cele 8 pârtii de la Șureanu (A_3, A_2, C_1, C_3 și C_4). În momentul de față, starea pârtiilor este excelentă. Zăpada proaspătă, bătătorită de utilaje, este pur și simplu perfectă pentru schi și snowboarding, atingând un strat impresionant de circa 45-50 cm grosime. De data aceasta, există suficientă zăpadă inclusiv în zonele de off-piste. Din cele trei instalații de transport pe cablu, funcționează teleschiul „Curmătura”  și telescaunul.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/surean/7-zile/meteograma/?gid=665722&language=romanian&country=romania), la Șureanu nu va mai ninge în următoarele zile, dar se va răci treptat, iar temperaturile se vor încadra între -15 și -4 grade Celsius. Vizibilitatea pe pârtii nu va fi afectată.

 

  • Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii existente: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam:

Vârtop 2 – http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-2-467.html

Vârtop 1 – http://www.todeaturism.ro

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

 

Evaluare generală: ninsorile recente au îmbunătățit considerabil starea oricum satisfăcătoare a pârtiilor de la Arieșeni, în ultimele zile. Astfel, sezonul de schi continuă cu succes în vechea stațiune din Apuseni, unde este absolut firesc ca iarna să fie exact cum este acum, cu zăpadă și ger din belșug.

Starea drumului: este accesibil oricărui tip de autovehicul.

Pârtii, strat de zăpadă și instalații de cablu: a nins abundent, ceea ce se reflectă în starea excelentă a celor două pârtii de la Arieșeni. Stratul depășește, în prezent, 40 cm grosime. Pentru actualizări zilnice, urmăriți camerele web de la baza pârtiilor.

Meteo și vizibilitate pe pârtii: conform prognozelor meteo (http://freemeteo.ro/vremea/arieseni/7-zile/meteograma/?gid=686167&language=romanian&country=romania), nu va mai ninge în weekend; vremea va fi în continuare potrivită pentru schi (minim -13, maxim -4 grade Celsius).

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine