Starea pârtiilor de schi pentru această săptămână (6-12 Februarie)

Starea pârtiilor de schi pentru această săptămână (6-12 Februarie)

Florian Rareș Tileagă, Adrian Nechita

Domeniul Schiabil Şureanu

– Pârtii existente: 8 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4; S_1; S_2)

– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)

– Lungime totală a pârtiilor existente: 11 km

– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)

– Altitudine maximă: 2.010 m

– Tunuri de zăpadă: nu

– Webcam: http://schisureanu.ro/index.php/camere-live

– Nocturnă: nu

– Pârtii pentru sănii: da

Zilele de vacanță școlară, la Șureanu, se anunță a fi încărcate de zăpadă multă și proaspătă. Urmează ninsori abundente în perioada imediat următoare, ceea ce va asigura o bună continuare a sezonului de schi, pe pârtiile Domeniului Schiabil Șureanu. Dacă prognozele meteo se vor adeveri, stratul de zăpadă va crește semnificativ, odată cu începerea ninsorilor, atât pe pârtii, care sunt zilnic bătătorite mecanic, cât și în zonele de off-piste. Va predomina zăpada proaspătă, grea, frământată, ideală mai ales pentru freeride. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Datorită ninsorilor, nu va fi cea mai bună vizibilitate pe pârtii, nu va fi cea mai bună vreme de schi, dar vom avea, în sfârșit, mult-așteptata zăpadă proaspătă, ideală pentru schi pe pârtii și în zonele vaste de off-piste. Atenție, însă, la drumul între lacul Oașa și pârtii; acesta nu va mai fi atât de rapid accesibil, fiind acoperit de gheață, gropi, fleașcă și zăpadă frământată.

Arieşeni (Vârtop)

– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)

– Lungime totală: 2 km

– Instalații de transport pe cablu: 2 teleschiuri

– Altitudine maximă: 1.400 m

– Tunuri de zăpadă: da

– Webcam: http://jurnalul.ro/webcam/arieseni-partia-vartop-1-466.html

– Nocturnă: da

– Pârtii pentru sănii: da

– Semnal mobil: toate rețelele

Precipitații abundente vor fi și la Arieșeni între 03-09 februarie 2017, însă e posibil ca ele să nu fie doar sub formă de ninsoare, ci și sub formă de lapoviță și ploaie, datorită încălzirii vremii. Acest aspect, însă, nu va afecta semnificativ și pe termen lung sezonul de schi.

Cavnic: Program de funcționare pe perioada de vacanță 9-2. Se schiază în condiții foarte bune pe Roata 1, Roata 2 și Pârtia Albastră.

Straja: Stratul de zăpadă măsoară aproximativ 20-40 cm. Se schiază în condiții acceptabile. Între 6-11 februarie, are loc FESTIVALUL OAMENILOR DE ZĂPADĂ.

Arena platoș: În data de 11 februarie, se vor sărbători Zilele Platoșului. Găsiți AICI mai multe informații legate de acest eveniment. Și la Arena Platoș se schiază în condiții bune, stratul de zăpadă e de 40-60 cm. Programul de funcționare:

Miercuri, Vineri: Închis
Sâmbătă: 10:00 – 21:30
Duminică: 10:00 – 17:00

La Transalpina se schiază în condiții bune. Stratul de zăpadă e de 80cm, cu 10 cm de zăpadă proaspătă. Instalațiile funcționează între orele 9-16:30.

 

 

 

 

Un comentariu la Starea pârtiilor de schi pentru această săptămână (6-12 Februarie)

  1. Pârtia Piatra grăitoare( cu instalație de telescaun) de la Vârtop? Care e la 200m de pârtiile vartop1 și Vârtop 2 de ce nu e pomenită ?

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine