Starea actuală a pârtiilor de ski (13-15 Feb)

Starea actuală a pârtiilor de ski (13-15 Feb)

Toate pârtiile de pe Valea Prahovei sunt în stare perfectă. A nins, stratul de zăpadă este mare,nu e gheață, deci se poate spune ca sunt condiții ideale pentru practicanții sporturilor de iarnă.

La Poiana Brașov, stratul de zăpadă e de pâna la 60 de cm. Toate pârtiile sunt practicabile. Pentru informații legate de prețul instalațiilor de urcare CLICK AICI

Șureanu

În continuare, sezonul se prezintă excelent la Șureanu, în special pentru că a nins enorm, pentru că drumul este accesibil și pentru că pârtiile sunt acoperite, momentan, de cea mai bună zăpadă pentru schi. În plus, la Șureanu, urmează trei zile de vreme superbă, ideală pentru schi, snowboarding, sau pur și simplu pentru o plimbare pe munte. Din cele nouă pârtii, cinci sunt funcționale (C_1, C_3, A_1, A_2, A_3). În prezent, stratul de zăpadă bătătorită măsoară aproape 60 cm iar cel nebătătorit, din afara pârtiilor, aproximativ 80 cm. Starea pârtiilor este excelentă, cu excepția câtorva porțiuni cu gheață (în special pe vârfurile de pantă). Nici pietre nu mai există pe suprafața pârtiilor, datorită stratului mare de zăpadă care le-a acoperit. Pârtia A_2 este rezervată iubitorilor de freeride. Din cele trei instalații, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă, însă, viscolul va fi mult prea puternic, telescaunul va fi oprit.

Arieșeni

Situația este foarte bună și la Arieșeni, unde stratul de zăpadă este suficient pentru practicarea sporturilor de iarnă. Ninsorile din ultima perioadă au păstrat zăpada de pe pârtii în stare bună, vom avea vreme foarte bună în weekend, așadar aveți toate motivele să încercați pârtiile de la Arieșeni.

În prezent, stratul de zăpadă de pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2 măsoară circa 40 cm și este ideal pentru schi și snowboarding. Instalațiile de transport pe cablu și instalația de nocturnă funcționează conform programului. Zona de off-piste este accesibilă, stratul de zăpadă fiind suficient.

Cavnic

Sunt deschise toate pariile domeniului schiabil Superski. Stratul de zăpadă măsoară între 35 și 80 cm. Program de functionare de la 9-21.

Feleacu

Pârtia Teleschi Feleacu este în stare buna. Sunteți așteptați de la ora 16:00 (ora de pornire a teleschiului), cu o pârtie de nota zece. Nu uitați, prima jumatate de ora accesul pe teleschi este gratuit!

 

Adrian Nechita

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine