Sfaturi înainte de împachetare

Sfaturi înainte de împachetare

E abia noiembrie, luna cea mai bună pentru pregătiri. Iarna se coace la foc mic, anotimpurile și-au urmat până acum cursul firesc, optimiștii anunță un sezon ca-n povești. Ca să fii și tu pregătit, câteva sfaturi:

– Echipează-te bine. Poate un schi all mountain e mai potrivit, măcar pentru primele ture. Poartă cască și ochelari, pe domeniile de altitudine poți schia în soare, ceață și ninsoare în aceeași zi. Haine groase și-un rucsac: apă, ceva de mâncare, strictul necesar. Te vei felicita mai târziu.

– Verifică prognozele! Știm, am zis că cele pe termen scurt sunt singurele care contează cu adevărat, verifică oricum, din mai multe surse. Înainte să pleci de acasă intră pe webcamuri, mai bine vezi cum e cu ochii tăi.

– Fă poze hărților Domeniului Schiabil pe care te dai și păstrează-le în telefon. Apropo de telefon, ar fi bine să ai baterie. Și numărul Salvamont în agendă, dacă nu pentru tine, pentru altcineva: 0725 – 82.66.68 sau mai usor de retinut 0-SALVAMONT

– N-am întâlnit schiorul care să aprecieze cozile lungi, în zorii unei zile minunate. Dacă vrei să le eviți: cine se trezește de dimineață ajunge primul. În weekenduri și în vacanțe s-ar putea să ai concurență serioasă și la prima oră. În timpul săptămânii însă, de cele mai multe ori e liber.

– Interesează-te despre tarifele la ski-pass. La Sinaia, de exemplu, cartelele pe puncte sunt o investiție mai bună decât ski-passul. Mă rog, aici depinde de contextul fiecăruia. Reține însă că banii nu se returnează dacă pe la prânz se strică vremea. Punctele rămân și au valabilitate mare. Ski-pass-ul expira în aceeași zi, indiferent dacă ai schiat sau nu.

– Citește Decalogul Schiorului. E vechi, e testat, funcționează. Aici.

Un sezon bun tuturor!

Maria Floricică

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine