UPDATE: Pârtii deschise în acest weekend (12-14 Decembrie)

UPDATE: Pârtii deschise în acest weekend (12-14 Decembrie)

La Arena Platoș se deschide sâmbătă și pârtia A, deservită de telescaun. Pe Pârtia D se schiază în condiții bune de câteva zile.

Stratul de zăpadă naturală depășește 20 cm, iar alți 20 cm s-au obținut cu ajutorul tunurilor de zăpadă.

La Cavnic, a fost deschisă până acum doar  Roata 1 pe care se schiază în condiții foarte bune. De sâmbătă, 13.12.2014, ora 12:00,  se deschide și Pârtia Roata 2!

Pârtiile de pe Valea Prahovei:

La Predeal se schiază pe toate pârtiile. Telescaunul și teleschiul funcționează după program normal de sezon. Pârtia Clăbucet Sosire este înzăpezită artificial, iar restul pârtiilor au zăpadă naturală în strat de 25-30 cm, deci sunt practicabile.

La Azuga, pârtia Cazacu este în perfectă stare de funcționare, iar la pârtia Sorica funcționează doar teleschiul.

Sinaia arată și ea foarte bine, Drumul de Vară este în perfectă stare, iar sâmbătă se va da drumul și la telescaunul din Valea Dorului.

La Bușteni se poate schia doar pe pârtia Kalinderu, înzăpezită artificial.

Pârtiile de la Poiana Brașov sunt în stare bună, dar momentan funcționează doar cele două cabine. Nu se știe cât va rezista zăpada, ținând cont de temperaturile pozitive.

În staţiunea Straja zăpada măsoară 50 de cm, iar sezonul de ski 2014-2015 a început oficial şi aici încă din 6 decembrie.
Telescaunul este cel mai sigur mod de acces în statiunea Straja. Programul de funcţionare este zilnic între 8:00 şi 16:00 cu minim 10 persoane plătitoare. În sezon, orarul de funcţionare este prelungit, în funcţie de necesităţi. Deserveşte pârtia Telescaun doar în condiţii de ninsoare abundentă.
– Teleschi nr.1 : lungime: 519 m; pârtii deservite: Constantinescu, Mutu, Lupului, Platoul Soarelui
– Teleschi nr.2 : lungime: 905 m; pârtii deservite: Canal, Constantinescu, Mutu, Lupului, Platoul Soarelui
– Teleschi nr.3 : lungime: 952 m; pârtii deservite: Constantinescu, Sf. Gheorghe, Platoul Soarelui
– Teleschi nr.4 : lungime: 650 m; pârtii deservite: Sf. Gheorghe
– Teleschi nr.5 : lungime: 1260 m; pârtii deservite: Mutu, Platoul Soarelui, Constantinescu
– Teleschi nr.6 : lungime: 385 m; pârtii deservite: Platoul Soarelui, Constantinescu

Statiunea Straja 2014
Statiunea Straja 2014

Sezonul de schi s-a deschis oficial la Rânca.
Stratul de zăpadă atinge 30 de centimetri în stațiune, iar pe pârtia din centrul localității Rânca zăpada este mai mare, datorită tunurilor de zăpadă artificială, care au fost folosite pentru crearea condițiilor de schi.
Decizia de a se dechide pârtia a fost luată vineri seara, când s-a constatat că zăpada e suficientă, temperatura e bună și amenajarea a fost corespunzătoare. În stațiunea Rânca sunt amenajate șase pârtii de diferite dificultăți, cea mai lungă fiind cea de pe Vârful Păpușa, care are 900 de metri.
„Turiștii vor putea schia în acest sezon pe șase pârtii, patru  în mijlocul stațiunii, pârtia cu telescaun de pe Vârful Păpușa și o pârtie la intrarea în stațiune, pregătită special pentru copii, pentru inițiere în schi. Pârtiile au o dificultate de la ușoară până la medie spre dificilă, practic acoperă toate gradele de dificultate, astfel încât să corespundă cerințele tuturor schiorilor, în funcție de nivelul de pregătire”, a spus șeful Salvamont Gorj.

 

Ligia Popa/Adrian Nechita/Bogdan Tischer

 

 

 

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine