Salvamont, aplicaţia gratuită care salvează vieţi pe munte

Salvamont, aplicaţia gratuită care salvează vieţi pe munte

Salvatorii montani din România au pus la punct su ajutorul unui operator de telefonie mobilă aplicaţia „Salvamont” pentru smarphone, destinată celor care călătoresc pe munte în vreme dificilă sau pe trasee necunoscute. Cu ajutorul acesteia, potenţialele victime pot fi localizate cu mai mare uşurinţă pe munte, iar salvatorii montani pot ajunge mult mai relede la ele.

Asociaţia Naţională a Salvatorilor Montani din România a realizat, încă de anul trecut, în parteneriat cu un operator de telefonie mobilă un serviciu de localizare a poziţiei telefonului, activat la cererea utilizatorului. Aplicaţia „Salvamont” poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont despre traseul şi coordonatele celor aflaţi în impas pe munte, altitudinea şi chiar nivelul bateriei telefonului.

De asemenea, acest serviciu oferă pe telefon cele mai noi informaţii despre starea vremii, traseele montane, contactele şi locaţiile cabanelor. La acestea se adaugă şi numeroase informaţii extrem de utile cu privire la starea pârtiilor din România. Aceste informaţii cuprind ghidul complet pentru starea pârtiilor de schi, evoluţia stratului de zăpadă, starea vremii, cameră web şi hărţi montane pentru peste 130 de părţii din întreagă ţară.

Cum te localizează Salvamontul

Aplicaţia localizează poziţia telefonului folosind funcţia GPS sau triangulaţia antenelor de telefonie mobilă. Poate notifica în timp real dispeceratul Salvamont despre traseul şi coordonatele celui de pe munte, altitudinea şi chiar şi nivelul bateriei telefonului. Când turiştii sau persoanele rătăcite pe munte apelează de urgenţă dispeceratul, poziţia lor poate fi găsită uşor, datorită aplicaţiei, reducându-se extrem de mult timpul de localizare şi salvare.

Cum poţi fi salvat chiar dacă rămâi fără baterie la telefon

Echipele Salvamont pot localiza poziţia telefonului, coordonatele geografice şi nivelul bateriei. Chiar dacă telefonul nu mai este în raza de acoperire a reţelei de telefonie folosite, traseul parcurs va fi memorat pe perioada monitorizării, iar la prima conexiune în reţea, dispeceratul Salvamont va putea vedea din nou coordonatele locaţiei utilizatorului.

Cum anunţi Salvamontul cu un click

Turiştii care folosesc aplicaţia pot notifica în timp real dispeceratul Salvamont, cu ajutorul butonului SOS din aplicaţie, atunci când au nevoie de ajutor.

Echipele de Salvamont din România

În România sunt 53 de echipe Salvamont localizate în judeţele Alba, Argeş, Bihor, Bistriţa, Braşov, Caraş-Severin, Covasna, Cluj, Dâmboviţa, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Neamţ, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Vâlcea şi Vrancea. Echipele Salvamont pot fi contactate pentru informaţii şi la numărul de telefon al Dispeceratului Naţional Salvamont 0725.826.668 (0salvamont).

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine