Rezultate de la Combinata Alpină

Rezultate de la Combinata Alpină

Hirscher e noul rege al Combinatei Alpine

Austriacul Marcel Hirscher a câştigat în 8 februarie, medalia de aur a probei de Combinată Alpină din cadrul Campionatelor Mondiale de Schi Alpin ce se desfăşoară în Stalele Unite ale Americii.

Aceasta a fost a doua medalie de aur pe care Hirscher o obţine la o ediţie a Campionatelor Mondiale şi prima la Combinata Alpină.

“Este incredibil! Acum două zile mă gândeam că nu are rost să iau startul în Combinata Alpină din moment ce la antrenamentul de coborâre am avut timpi foarte slabi. Cred că nu se aştepta nimeni ca eu să câştig astăzi. La începutul Campionatelor Mondiale mi-am fixat ca obiectiv obţinerea unei medalii, nu conta dacă e aur, argint sau bronz. Acum, după acest aur, tot ce se întâmpla o să privesc ca pe un mare bonus”, a declarat Marcel Hirscher.

Hirscher, care a încheiat Combinata Alpină cu timpul de 2:36.10, a fost urmat pe podium de norvegianul Kjetil Jansrud (2:36.29) şi de americanul Ted Ligety (2:36.40).

Tina Maze
Tina Maze

Schioarea slovenă Tina Maze s-a impus, în Combinata Alpină şi a reuşit să cucerească, astfel, a treia medalie la această ediţie a Campionatelor Mondiale. Pe lângă aurul câştigat, Maze a mai obţinut medalia de aur în proba de coborâre şi pe cea de argint cucerită la Super-G.

Maze a început în forţă Combinata Alpină, iar după proba de coborâre conducea clasamentul cu un avans de 2 sutimi faţă de principala urmăritoare, elveţianca Lara Gut. Sportiva din Slovenia şi-a mărit avantajul în cea de-a doua manşă a zilei, cea de slalom, şi a reuşit să urce din nou pe prima treaptă a podiumului la o etapă de Campionat Mondial. Tina Maze a fost urmată în clasamentul Combinatei Alpine de Nicole Hosp (Austria) şi de Michaela Kirchgasser (Austria).

“Sunt epuizată! Am avut parte de un program extrem de dur, dar senzaţia câştigării unei noi medalii de aur este senzaţională. Acum am timp suficient pentru a mă reface şi pentru a mă bucura de această medalie”, a declarat la finalul cursei Tina Maze.

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine