Primăria Bistrița deschide vineri pârtia Cocoș

Primăria Bistrița deschide vineri pârtia Cocoș

Pârtia de schi în care Primăria Bistrița a investit peste 7 milioane de euro va fi deschisă oficial vineri, 26 ianuarie, la mai bine de un an și jumătate de la finalizarea lucrărilor.

Bistrițenii iubitori ai sportului alb sunt așteptați începând cu ora 9.00 să schieze pe pârtia din complexul Wonderland. Pârtia are o lungime de 1300 m și este dotată instalație de nocturnă și instalație pentru produs zăpada artificială, iar transportul pe cablu este asigurat de telescaun cu patru locuri.

Prețul unui abonament pentru o zi este de 30 de lei pentru adulți, 20 de lei pentru tinerii între 15 şi 18 ani şi persoanele peste 65 de ani și de 10 lei pentru copii, iar telescaunul va funcționa între orele 9.00 – 16.00.

Pârtia este de categorie medie spre ușoară, are punctul de plecare la o altitudine de 676 de metri și o diferență de nivel de 257 de metri, fiind omologată de Direcția de Autorizare și Monitorizare din cadrul Ministerului Turismului la finalul lunii noiembrie.

Pentru amenajarea pârtiei din Complexul Wonderland, primăria Bistrița a cheltuit peste 7 milioane de euro dintr-un împrumut făcut pe 10 ani. Investiția a fost finalizată în 2016 însă, pentru că municipalitatea nu a găsit o firmă care să o opereze iar sezonul de iarnă 2016-2017 a fost ratat, inaugurarea a fost amânată pentru acest sezon.

Pârtia Cocoș face parte dintr-un proiect amplu de amenajare a unui Complex Sportiv de Agrement Polivalent – Wonderland, care se întinde pe o suprafață de 300 de hectare și va avea atât zone de agrement pentru sporturi de iarnă – pârtia de ski, patinoar în aer liber cât și o zonă pentru practicarea sporturilor de vară cu Aqualand, bazine de înot, terenuri de tenis, de basket și golf dar și un hipodrom.

Raluca Lăzăroi

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine