Patrick Arnaud: Răspund de 250 km de pârtie

Patrick Arnaud: Răspund de 250 km de pârtie

Patrick Arnaud, directorul general adjunct al domeniului schiabil Serre Chevalier, spune că investiţiile din ultima vreme fac din staţiune una din cele mai interesante din Europa. Patrick Arnaud este mândru de faptul că alături de colegii săi lucrează pentru a aduce multor oameni bucurie.

Sunteţi responsabil de 250 de kilometri de piste, ce presupune mai exact munca dumneavoastră?

Patrick Arnaud: Sunt în responsabilitatea mea 250 de kilometri de piste, 63 de instalaţii de urcare în cele 4 localităţi Le Monêtier, Villeneuve, Chantemerle şi Briançon, o vale de 15 kilometri. Toate acestea fac din Serre Chevalier cel mai mare domeniu schiabil din Alpii de Sud francezi.

Câţi oameni lucrează la aceste instalaţii?

Patrick Arnaud: Doar în timpul iernii, la instalaţiile de urcare, la întreţinerea domeniului de schi şi a instalaţiilor 450 de oameni. Avem în plus alţi oameni care se ocupă de evenimentele culturale din cadrul ”Neiges de culture”.

De cât timp lucraţi în acest domeniu?

Patrick Arnaud: Lucrez la Serre Chevalier de 13 ani, la Compania Alpilor. Munca la Serre Chevalier este foarte frumoasă pentru că această staţiune are un caracter unic, are personalitate, este foarte specială, cu un relief variat, peisaje variate şi superbe se poate schia şi prin pădure şi pe culmi, este o ambianţă diferită faţă de orice alt domeniu schiabil.

Ce puteţi să îmi spuneţi despre noua telecabină din Chantemerle?

Patrick Arnaud: Noua telecabină care a fost instalată în acest an face parte dintr-un program mare de investiţii demarat de Compania Alpilor, care a investit din 2005 încoace peste 80 de milioane de euro în Serre Chevalier. Aceste investiţii vor aduce Serre Chevalier la nivelul unei staţiuni europene moderne. Instalaţia nouă, cu 52 de cabine a câte 8 locuri, ne permite să transportăm 2.500 de oameni pe oră, cu 1.100 mai mult faţă de sezonul trecut.

Ce se întâmplă la „Balades en dameuse”?

Patrick Arnaud: Plimbarea cu maşina de bătut zăpada este un program special… Turiştii pot face o călătorie fantastică. Acest program propune călătorii matinale dar şi seara târziu pentru a contempla apusul şi răsăritul în culori splendide, este foarte apreciat de turişti.

Ce pot face turiştii la „Grooming School”?

Patrick Arnaud: Turiştii pot să conducă o maşină de bătut zăpada, în acelaşi timp li se explică cum funcţionează şi cum se poate conduce maşina de bătut zăpada. Avem de asemenea aşa numiţii „Cols’Porteurs”, care le explică oamenilor cum funcţionează instalaţiile de urcare, cum se lucrează cu câinii salvatori, ce echipament trebuie să alegi pentru a schia în condiţii de siguranţă, care piste sunt recomandate pentru fiecare nivel de schi, pun multă pasiune în a face sejurul schiorilor o experienţă plăcută şi sigură.

Care sunt pericolele pentru schiori şi cum controlaţi avalanşele?

Patrick Arnaud: Serre Chevalier este un domeniu foarte ”alpin”, „muntos”, când ninge, ninge mult. La fiecare zăpadă declanşăm avalanşe, de obicei dimineaţa între orele 4 şi 6, când nu există riscul să fie cineva în acea zonă, pentru a preveni astfel declanşarea unora necontrolate. Avem oameni bine pregătiţi care fac asta cu profesionalism.

Care este partea cea mai frumoasă a muncii dvs.?

Patrick Arnaud: Cred că în munca mea cel mai important este că lucrez pentru a aduce bucurie oamenilor, ăsta este cel mai interesant lucru în ceea ce fac. Am sansă să le aduc oamenilor o săptămână sau o zi de bucurie, acesta este obiectivul meu şi al colegilor mei. Sunt, de asemenea, fericit să lucrez la munte, iubesc muntele şi îmi place să fiu aici tot anul. Se schiază din decembrie până în aprilie, în rest pregătim domeniul pentru această perioadă, aşa că este de muncă tot timpul.

Care sunt principalele activităţi pe perioada verii?

Patrick Arnaud: Serre Chevalier este o staţiune complexă, sunt foarte multe de făcut şi vara. Turul Franţei trece pe aici, se organizează concursuri de ciclism şi motociclete, se fac plimbări şi căţărări, avem un lac unde se poate face baie dar se pot practica şi sporturi pe apă. Investiţiile făcute în ultima vreme au dus la o dezvoltare uriaşă a staţiunii, care a devenit astel una din cele mai importante destinaţii turistice din Europa, în toate anotimpurile.

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine