Milano și Cortina d’Ampezzo, gazdele Jocurilor Olimpice de Iarnă 2026

Milano și Cortina d’Ampezzo, gazdele Jocurilor Olimpice de Iarnă 2026
sursa: IOC / Greg Martin

Jocurile Olimpice de iarnă din 2026 vor avea loc în Italia. Anunțul a fost făcut luni seara de Comitetul Internațional Olimpic (CIO) care a preferat orașele Milano și Cortina d’Ampezzo candidaturii suedeze Stockholm / Are. Italia a primit 47 de voturi din 82, iar momentul a provocat entuziasmul delegației italiene. Anunțul poate fi văzut, aici.

Italienii au inclus în propunerea loc o ceremonie de deschidere la Milano, probe de schi alpin la Bormio pentru bărbați și la Cortina d’Ampezzo pentru femei. Jocurile olimpice de iarnă din 2026 vor avea loc între 6 și 22 februarie. Ele vor reveni astfel în Europa după edițiile din 2018 și 2022 care au avut loc în Coreea de Sud și China.

Italia, viitorul şi sportul au câştigat. Mulţumiri celor care au crezut de la început, mai ales în municipalităţi şi regiuni, şi păcat pentru cei care au renunţat. Vor fi cel puţin cinci miliarde (de euro) valoare adăugată, 20.000 de locuri de muncă, precum şi multe drumuri şi instalaţii sportive noi. Cu Jocurile Olimpice de iarnă vom confirma lumii excelenţa şi capacităţile noastre, a declarat vicepremierul italian Matteo Salvini, potrivit Reuters.

sursa: IOC

Deşi o țară cu tradiție în sporturile de iarnă, cu mulți campioni olimpici, Suedia nu a găzduit niciodată olimpiada de iarnă, doar o ediţie de vară în 1912. Italia, în schimb, a mai găzduit de două ori Jocurile Olimpice de iarnă, în 1956 la Cortina d’Ampezzo şi în 2006 la Torino.

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine