Mihăiță Papară singurul sportiv român care participă la Jocurile Paralimpice

Mihăiță Papară singurul sportiv român care participă la Jocurile Paralimpice

La două săptămâni după încheierea Jocurilor Olimpice 2018, oraşul sud-coreean PyeongChang va găzdui, începând de azi, 9 martie şi până în 18 martie, cea de-a 12-a ediţie a Jocurilor Paralimpice, care va reuni 49 de naţiuni, cu excepţia Rusiei, dar cu Coreea de Nord, aflată la prima sa participare.

570 de sportivi cu handicap se vor lupta pentru una din cele 80 de medalii de aur puse în joc şi repartizate pe 6 discipline: schi alpin, snowboard, schi fond, biatlon, hochei pe gheaţă şi curling.

România va participa cu un singur sportiv, snowboarderul Mihăiţă Papară, în condițiile în care Laura Văleanu, calificată la schi alpin, a avut un accident în luna ianuarie şi se află în recuperare. Papară va concura în două probe, la snowboardcross SB-LL1 pe 12 martie şi la banked slalom SB-LL1 pe 16 martie.

Din delegaţia României, în afară de Mihăiţă Papară, mai fac parte şefa delegaţiei, Anca Cherecheş, antrenorul Dan Marcu, kineoterapeutul şi tehnician ortoped profesionist Adrian Pleş şi tehnicianul schi Angelo Bude.

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine