Marcel Hirscher şi Lara Gut au câştigat Cupa Mondială Audi FIS 2015-2016

Marcel Hirscher şi Lara Gut au câştigat Cupa Mondială Audi FIS 2015-2016

În St. Moritz Elvetia s-a încheiat sezonul din Cupa Mondială Audi FIS 2015-2016 – şi s-au acordat globurile de cristal pentru câştigătorii întregului sezon.

Lara Gut (Elveţia) a câştigat primul titlu global al carierei sale: senzatia elveţiană a fost în competiţie strânsă cu americanca Lindsey Vonn, până când o accidentare recentă a americancei a scos-o pe aceasta din cursă, pavând astfel calea spre victorie a elvetiencei Gut care a obţinut titlul mult râvnit pentru care a muncit din greu. Gut a avut un sezon competiţional senzational, a urcat pe podium de 13 ori, având şi 6 victorii. A fost un schior complet sezonul acesta, victoriile ei cuprinzând 3 discipline: coborâre viteză, slalom uriaş şi combinata alpină. În mod ironic, Gut a câștigat globul pentru proba în super-G, însă a fost singura probă unde nu a avut nicio victorie.

De când am început cursele de schi simt că sunt văzută ca un copil minune şi un potenţial câştigător al trofeului în acest sezon,” a declarat Gut. „Prin urmare, presiunea a fost mereu prezentă. Cred ca nu eram suficient de matură până acum. Acum mi-am găsit calea, pot munci şi îmi pot îmbunătăţi schiul în armonie cu echipa şi am învăţat să fac faţă presiunii. Într-un astfel de sezon nebun ca acesta, având şi acest duel cu Lindsey Vonn în care aproape la fiecare sfârşit de săptămâna se schimba liderul, aceasta experienţă m-a ajutat enorm. Mereu încerc să dau tot ce e mai bun, poate e de ajuns pentru marele premiu, pe sezon, anul acesta se pare că a fost de ajuns. Sunt foarte mândră şi fericită că în cele din urmă să ţin în mână acest trofeua declarat Lara Gut.   

La probele masculine austriacul Marcel Hischer a încheiat sezonul cu o performanţă herculiană, câştigând uimitor al 5-lea trofeu per sezon la rând. Hirscher a încheiat sezonul cu 20 de urcări pe podium impresionante, incluzand 8 victorii în acest sezon. De asemenea, a mai colectat încă un premiu, globul pentru proba de slalom uriaş.

Pentru prima dată echipa şi cu mine am ajuns în finale mai relaxaţi, nu aşa la limită cum am făcut-o anii trecuţi”, a spus Hirscher. „Tot entuziasmul şi toate emoţiile ne-au năpădit în ultimele 2 săptămâni când am început să realizăm acest lucru. Am savurat această săptămână şi mai mult. Aşteptările şi presiunea sunt extrem de mari în echipa mea. Pe de o parte vin din afară, de la media, public etc, iar pe de altă parte vine din interior, de la mine care sunt un perfecţionist. Este foarte solicitant pentru întreaga echipă şi nu este o distracţie. Însă cred că este şi unul din factorii care au făcut posibiăa câştigarea acestui trofeu 5 sezoane la rând. (Marcel Hischer)

În total, 12 globuri de cristal au fost acordate la final de seson. Învingătorii provin din şapte state  şi s-au întrecut întrun sezon foarte echilibrat şi competitiv.

 

Overall:
Lara Gut (SUI)
Marcel Hirscher (AUT)

Downhill:
Lindsey Vonn (USA)
Peter Fill (ITA)

Super-G:
Lara Gut (SUI)
Aleksander Aamodt Kilde (NOR)

Giant Slalom:
Eva Marie Brem (AUT)
Marcel Hirscher (AUT)

Slalom:
Frida Hansdotter (SWE)
Henrik Kristoffersen (NOR)

Alpine Combined:
Wendy Holdener (SUI)
Alexis Pinturault (FRA)

Sursa: fis-ski.com

Vasile Hotea

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine