Locurile taberelor pentru schiorii clujeni sunt 75% ocupate

Locurile taberelor pentru schiorii clujeni sunt 75% ocupate

Taberele de schi pentru sezonul de iarnă 2017-2018 sunt aproape de final. Sunt la mare căutare și cele organizate în străinătate de către instructori și antrenori clujeni.

În oferta Palatului Copiilor din Cluj găsiți deja tradiționala tabără de schi de la Muntele Băișorii. Aici, în fața cabanei, Palatul Copiilor deține o pârtie pe care funcționează două tunuri de zăpadă și o instalație de cablu pentru copii.

Prima serie va începe în 25 decembrie. Din acest an, conducerea palatului a hotărât ca numele taberei să fie “de iarnă” pentru că, din păcate zăpada nu poate fi asigurată pe toată durata celor nouă serii deja programate.

Asadar, copiii vor avea partepe lângă cazare și trei mese pe zi, de alternative la schiat: întreceri cu sănii, drumeții sau, în interior, de jocuri de cabană.

Asociația Club Sportiv Spando organizează anul acesta, pentru prima oară tabere de schi pentru începători, în  afara țării. Pentru toate variantele de tabără, programările se fac pe grupe de performanță, în funcție de gradul de dificultate al pârtiilor pe care se schiază în respectiva tabără.

1200 de lei este tariful de copil, dacă se optează pentru varianta de pârtie autohtonă. Taberele de antrenamente au început încă din luna octombrie, iar anul acesta Spando organizează și tabere de începători.

De exemplu, în zona Kronplatz, din acest an avem o tabără pentru începători și în străinătate. Aici există un spațiu mai sigur, pârtii cu un grad redus de dificultate și se pretează pentru astfel de tabere în care copii pot veni cu părinții să învețe să schieze.

La Mallnitz, în aprilie, când organizăm o tabără în vacanța de Paște a copiilor, nu putem să acceptăm grupă de începători pentru că atunci pârtiile albastre vor fi nefuncționale în lipsa zăpezii. (Paul Curte, managerul Asociației Club Sportiv Spando)

Claudiu Gheorghiță este antrenor de ski în Cluj-Napoca. De 15 ani organizează tabere de ski. A moștenit dragul de ski și scoala, de la tatăl lui și dorește să o lase mai departe băiatului său. Pe Claudiu în găsiți mai tot sezonul, dacă este zăpadă, pe Pârtia Teleski Feleacu din Dealul Clujului.

Claudiu Gheorghiță preferă grupele de începători de maximum cinci copii și de maximum 15 schiori avansați cu care organizează tabere în țară la Cavnic, dar și în străinătate în Austria sau în Italia.

Tarifele pornesc de la 900 de lei pentru copil și ajung la 400 de euro pentru o tabără în străinătate cu cazare, drum și skipass. În general, copiii stau pe pârtie 4-5 ore pe zi, iar durata taberelor variază în funcție de preferințele părinților între 3 și 5 zile.

Copiii stau pe pârtie aproximativ două ore și jumătate dimineața și alte trei ore după amiaza după ce au servit masa și s-au odihnit puțin.

Cu cât lucrezi mai mult cu un copil el își perfecționează tehnica și ajunge destul de repede să poată coborî orice pârtie din Europa. Prefer grupurile mici pentru că îmi place să asigur servicii de calitate elevilor mei.  De obicei eu nu pregătesc copii pentru competiții. Eu îi învăț să schieze și îmi place foarte mult ceea ce fac. Este dificil să pregătești pentru competiție un copil care schiază doar pe pârtiile din România. Pentru asta trebuie să mergi pe pârtiile din Austria, Franța sau Italia și să începi antrenamentele încă din octombrie (Claudiu Ghoerghiță, antrenor de ski)

 

Alina

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine