La Cavnic, pe Roata, este #fabricadezapada

La Cavnic, pe Roata, este #fabricadezapada

Mare bucurie pentru cine își dorește să schieze și în martie și, poate, în aprilie, în România.

Nu este una dintre cele mai difcile și lungi pârtii din țară, însă este numai bună de schiat, mai ales pentru familiile cu copii…Adevărul este că nu ai cum să-i pierzi.

Mijloc de martie, iar pe pârtia Roata de la Cavnic, mai exact la complexul SuperSki, se schiază. Este după amiază și găsesc anunț pe pagina lor de facebook

Stire 15.03.2016 ora 17:07 Sezonul de ski încă nu s-a încheiat. Ninge, săptămâna aceasta am făcut pe timpul nopții zăpadă artificială. Pentru zilele următoare prognoza meteo indică soare, temperaturi negative noaptea, pozitive ziua. Sunt practicabile pârtiile Roata 1 și Roata 2, se schiază în condiții bune, stratul de zăpadă măsoare aprox. 35 cm. Program de funcționare: Luni-Joi 10:00-17:00, Vineri-Duminica 10:00-20:00! Ne vedem pe pârtie!

Exact ce vă spuneam! Acolo este #fabricadezapada.

Dar să încep cu începutul. Și pentru că nu recomand pe neîncercate, vă pot spune că, pe bune, am schiat la Cavnic pe 12 grade,

dar și după o ploaie de 12 ore.

Da, se poate. Domeniul schiabil concesionat de familia Poenar, SuperSki include 5 pârtii cu o lungime totală de 7 km, instalații de urcare interconectate, un hotel, vile și apartamente de lux.

skipassmagazine.ro -Cavnic Superski (11)

Pârtiile Roata 1 și 2, dar mai ales, Roata 1, este continuu alimentată cu zăpadă. Administratorii locului au învățat cum să facă, într-un mod cât mai eficient, să țină stratul de zăpadă practicabil și după ploi și la temperaturi pozitive pe timp îndelungat.

Fâșia de urcare pentru telescaun este întreținută aproape continuu de oameni pe care îi poți zări, toată ziua, pe pârtie, căptușind stratul de zăpadă. Sunt aproximativ 20 de persoane angajate, din Cavnic, la Complexul Superski, pe toată perioada anului. Unele lucrează în restaurant și la cazări, iar ceilalți la întreținerea pârtiei.

Administratorii complexului SuperSki, adică întrega familie Poenar, locuiesc pe pârtie. Treaba este multă. Oana Poenar, cea care a decis că afacerea începută de părinți trebuie continuată și dezvoltată, a pus bazele unei Școlii deSchi SuperSki. În ultimii 2 ani, s-au investit mulți bani în amenajarea pârtiei pentru începători, în echipamente, pregătirea și fidelizarea instructorilor. Școala de schi SuperSki își are sediul la baza pârtiei, lângă Apre Ski.

Tot pe Roata 1 și Roata 2, de la anu’ va fi și telescaun. Astfel, cei care schiază cu placa, vor putea urca mai ușor.

Și, am uitat să vă spun, pe Roata este și nocturnă.

skipassmagazine.ro -Cavnic Superski (26)

Dacă vreți să știți cât de gros este stratul de zăpadă, dacă se schiază la cavnic și dacă mai sunt locuri la cazare, intrați AICI și lăsați mesaj privat. Oana Poenar vă va răspunde foarte repede.

Și, neapărat, luați măcar o gustare la SuperSki, se gătește atât de bine!

 

Ramona

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine