Investițiile pentru sezonul de schi 2017-2018 la Șureanu și Arieșeni

Investițiile pentru sezonul de schi 2017-2018 la Șureanu și Arieșeni

Începe noul sezon de schi, iar pârtiile din Transilvania vor porni instalațiile. Am aflat cât sunt de pregătite și ce investiții s-au făcut în timpul verii și câte s-ar mai fi putut face la Șureanu și Arieșeni, dacă nu ar fi venit iarna “atât de repede”.

La domeniul schiabil Șureanu, lucrările demarate de administratori nu s-au finalizat. Nu este vorba despre amenajări ce țin de pârtie și instalațiile de cablu, ci de anexe cum ar fi un restaurant și un apres-ski.

Și la Șureanu lucrările de întreținere au fost executate la timp, iar în plus față de sezonul trecut, a fost lărgită coborârea de pe pârtie către casierii.

Nu este încă gata nimic din ceea ce și-au propus investitorii pentru acest sezon. Încă se lucrează la amenajări interioare ale celor două localuri din zona pârtiei. Pe lângă restaurantul cu regim de autoservire, la baza pârtiei sa mai construit un bar. O veste bună este că, la coborâre, schiorii nu se vor mai înghesui atât de mult ca în anii trecuți deoarece a fost lărgit locul de așteptare la casierie (Rareș Tileagă, instructor de schi la Șureanu).

La domeniul schiabil Șureanu caracteristicile geografice au dus la realizarea unei deosebite infrastructuri pentru sporturile de iarnă, unde zăpada abundentă măsoară peste 1,5 metri între lunile decembrie și aprilie. În prezent, pârtiile sunt dotate cu două teleschiuri și un telescaun, iar cele zece pârtii totalizează 11.473 de metri.

http://bit.ly/2i3h47y
Sursa Foto:http://bit.ly/2i3h47y

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La Arieșeni, mai exact la Vârtop, față de sezonul trecut nu s-au făcut mari investiții în instalații sau noutăți pe pârtie.

Pentru pârtia Vârtop 2 avem 4 tunuri de zăpadă și este mai mult decât suficient. Important este ca vremea să fie rece și să putem face zăpadă care să reziste. S-au făcut lucrările de întreținere la toate mijloacele de transport pe cablu din Arieșeni. (Călin Gligor, administrator al Pârtiilor Vârtop).

Domeniul schiabul de la Arieșeni este format din: Pârtia Vârtop II, Pârtia Vârtop I și Telescaunul Piatra Grăitoare cu cele 2 variante de coborare: Pârtia Neagră și Pârtia Roșie.

Sursa Foto:http://bit.ly/2jxcgYN
Sursa Foto:http://bit.ly/2jxcgYN

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aflați AICI cum se schiază pe Valea Prahovei, AICI cum e la Arena Platoș, iar AICI, cum se schiază la Straja și la Mădăraș Harghita.

 

Alina

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine