Investiții și noutăți spectaculoase la Ski amadé

Investiții și noutăți spectaculoase la Ski amadé

Peste 100 de milioane de euro au investit administratorii super-domeniului Ski amadé pentru sezonul 2018–2019. În cadrul proiectului Natrun-Aberg din regiunea Hochkönig au fost construite două instalații de transport pe cablu, Natrun și Sonnbergbahn, care vor transporta schiorii în Maria Alm. La Gastein, proiectul Schlossalm prevede de asemenea construirea unei noi telegondole, iar în Snow Space Salzburg telescaunul Sonntagskogel 2 a fost reabilitat complet. În plus, se fac investiții în achiziționarea de utilaje pentru pârtii și îmbunătățirea siguranței pe zăpadă, precum și îmbunătățirea serviciilor și calității. În total, aceste investiții se ridică la 108 milioane de euro, din care 21 de milioane sunt cheltuiți doar pe instalațiile de producere a zăpezii artificiale, 90% dintre pârtii beneficiind de aceste sisteme.
„Fiind cea mai mare asociație de schi a Austriei, în trecut am avut de câștigat cel mai mult de pe urma investițiilor în siguranța zăpezii și din inovațiile în sectorul tehnologic și de divertisment. Suntem de mult una dintre cele mai moderne destinații de schi și ne dezvoltăm în continuare in acest sens”, spune Christoph Eisinger, director general al Ski amadé.
Și pentru a demonstra că administrează una dintre cele mai moderne destinații pentru sporturile de iarnă, cei de la Ski amadé au implementat un proiect cu totul deosebit: Ski amadé Guide. Este vorba despre o aplicație care, pe lângă nenumăratele informații regionale și un serviciu de tracking foarte exact, oferă o funcție de navigare și, mai ales, un sistem de hărți fotorealiste. Noile hărți sunt georeferențiate, astfel că aplicația îți poate indica în orice moment unde te afli. Instalații de transport pe cablu, cabane, pârtii, totul este indicat exact. Datorită serviciului de tracking, pot fi obținute informații precise despre kilometri parcurși pe pârtii, înălțime și viteză. Cine preferă să își păstreze degetele la căldură în mănuși și nu își dorește să scoată foarte des telefonul din buzunar, poate închiria o pereche de ochelari digitali din oricare dintre cele 25 de centre de închiriere Intersport din Ski amadé. Cu acești ochelari te poți lăsa ghidat foarte simplu prin domeniul schiabil. Deci, da! Oamenii ăștia chiar investesc în viitor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ski amadé, botezată după numele marelui compozitor austriac Wolfgang Amadeus Mozart, se află în centrul Austriei. Se prezintă ca noua stea a schiului austriac și, foarte important pentru noi, cuprinde unele dintre domeniile schiabile cele mai apropiate de România. Este, practic, o super-regiune formată prin cooperarea dintre regiunile Salzburger Sportwelt (din care face parte şi bine-cunoascuta staţiune Flachau), Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig şi Grossarltal. Se clasifică astfel că a doua arie schiabilă din Europa. Dacă e să luăm domeniile pe rând, experienta pe care am avut-o pe Gasteinertal a fost fabuloasa din toate punctele de vedere, puteti citi despre asta AICI. Flachau face parte dintr-un club extrem de restrâns şi select, format din doar patru staţiuni austriece în care se organizează etape de Cupă Mondială în fiecare an. Cum se schiază la Flachau din punctul nostru de vedere, aflați AICI. Mai mult, dacă ești suficient de norocos, poți să-l întâlnești pe pârtie pe marele Hermann Maier, unul dintre schiorii emblematici ai istoriei Cupei Mondiale. Noi am avut norocul să-l cunoaștem, reportajul de atunci, îl găsiți AICI . La Hochkönig trebuie încercat neapărat Königstour, circuitul despre care austriecii spun că este la nivelul Sella Ronda sau Weisse Ring. Nu știm dacă e chiar așa, dar cu 35 de kilometri de pârtii, șase vârfuri, 7500 de metri diferență de nivel și cu niște peisaje superbe, Königstour este cu siguranță unul dintre cele mai impresionante circuite din Alpi. Noi l-am parcurs într-o primăvară, cu zăpadă puțină și moale, așa încât experiența nu a fost cea mai concludentă. Promitem că vom reveni cu un articol și de acolo. Până atunci, însă, nimic nu vă impiedică să-l parcurgeți chiar voi. La Schladming-Dachstein încă nu am schiat (pur și simplu nu s-a legat încă), dar promitem să o facem sezonul acesta. Dar ce argument mai bun legat de calitatea schiului am putea găsi în afară de faptul că aici au fost organizate Campionatele Mondiale de Schi Aplin nu o dată, ci de două ori: în 1982 și în 2013.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Oricum, oriunde alegeți să vă petreceți vacanța de iarnă în interiorul Ski amadé, toate celelalte domenii ale regiunii vă sunt accesibile cu același skipass. Și, la felul în care știu austriecii să organizeze transportul, deplasarea de la un domeniu schiabil la altul nu ar trebui să fie o problemă. Zona Ski amadé totalizează 25 de domenii schiabile, 760 de kilometri de pârtii şi 270 de instalaţii de transport pe cablu. Adică mult. Chiar foarte mult. Iar Ski amadé se ambiţionează ca de la an la an să ofere noi atracţii turistice, multe dintre acestea complementare sportului de iarnă – pentru că aceasta este tendinţa la ora actuală.
La Ski amadé se poate ajunge pe autostrada A10, care leagă Salzburg de Villach, la aproximativ 80 de kilometri sud de Salzburg.

 

 

Ioan Valeriu Achiriloaie a tras concluziile sezonului trecut. Află AICI cum a fost!

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine