Avalanşele pot fi declanşate de schiori

Avalanşele pot fi declanşate de schiori

Şcoala de schi şi alpinism Renzo Giuliani din Verona a realizat un filmuleţ animat care prezintă, într-un mod foarte simplu şi destul de comic, tipuri de comportament care duc la accidente provocate de avalanşe. Sunt prezentate câteva reguli ce ar trebui să fie respectate de către toţi cei ce se aventurează iarna pe munte. Nici echipamentul necesar nu a fost uitat, iar în filmuleţ pot fi observate şi rezultatele negative provocate de ignorarea totală a acestor norme.

Declanşarea unei avalanşe
Pericol de avalanşă

„În videoclipul animat am încercat să folosim, pe cât de puţin posibil, termenii specifici greu de reţinut şi, uneori, greu de înţeles. Montajul este educativ, te învaţă cum să eviţi şi cum să scapi de avalanşe. Are drept ţintă tinerii cu vârstă cuprinsă între 15 şi 25 de ani”, a declarat Cristiano Tedeschi, instructor italian de schi şi alpinism.

Iniţiativa şcolii Renzo Giuliani face parte dintr-un proiect amplu lansat de Clubul Alpin Italian. Acesta este dedicat prevenirii accidentelor provocate de avalanşe. Campania implică numeroşi ghizi montani, instructori şi monitori de schi, salvatori montani şi, desigur, meteorologi. Proiectul a fost motivat de faptul că 95 la sută din avalanşe sunt provocate de către aceleaşi victime.

 

 

 

Redacţia

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine