Freeride World Tour Fieberbrunn

Freeride World Tour Fieberbrunn

”We’re gonna have fun” îngână mai mult pentru ea un boț de fată, privind intimidată spre versantul vertical din fața ei. Răsăritul auriu colorează marea de nori de sub noi, în timp ce concurenții urcă pe rând în elicopterul care îi repede pe vârful Wildseeloder.

Suntem la Fieberbrunn, la a treia etapă Freeride World Tour – o competiție în cinci etape pe trei continente. Ediția din acest an de la Fieberbrunn a fost una deosebită – condițiile au fost perfecte iar concurenții au avut evoluții fulminante.

Victor De Le Rue (Franța) și-a adjudecat primul loc la categoria snowboard bărbați, urmat de Dave Baird și Sammy Luebke, ambii din Statele Unite.

Imediat după ce și-a încheiat evoluția, Victor De Le Rue a acordat SkiPass Magazine, în exclusivitate, o scurtă declarație:

 

Proba schi bărbați a fost câștigată de Markus Eder (Italia), urmat de Andrew Pollard (SUA) și Leo Slemett (Franța).

Au urmat schioarele, iar norvegianca Hedvig Wessel s-a clasat pe primul loc cu două sărituri executate perfect în partea superioară și un backflip în partea inferioară, pe locurile 2 și 3 clasându-se Jaqueline Pollard (SUA) și Elisabeth Gerritzen (Elveția).

Și Hedvig Wessel a acceptat să vorbească cu reporterul SkiPass Magazine:

La proba snowboard femei câștigătoarea a fost ultima concurentă a zilei – Marion Haerty (Franța), urmată de Anna Orlova (Rusia) și Erika Vikander (SUA).

Liderii actuali ai clasamentului la fiecare categorie sunt – de la stânga la dreapta – Victor De Le Rue (Snowboard bărbați), Arianna Tricomi (Schi femei), Marion Haerty (Snowboard femei) și Markus Eder (Schi bărbați).

Liderii actuali ai clasamentului FWT
Liderii actuali ai clasamentului FWT

 

În competiția Freeride Junior Tour U-14 desfășurată în paralel, reprezentanții României Toma și Luca Trandafir s-au clasat pe locurile 5, respectiv 8. Puteti citi AICI articolul despre evolutia lor.

Următoarea etapă a Freeride World Tour va avea loc – dacă condițiile meteo și starea zăpezii o permit – sâmbătă 2 martie în Ordino Arcalìs (Andorra), fiind transmisă în direct pe site-ul competiției.

Iancu Verdeș

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine