Fenninger câştigă o nouă medalie de aur

Fenninger câştigă o nouă medalie de aur

Austriaca Anna Fenninger şi-a trecut în palmares o nouă medalie de aur la Campionatele Mondiale de Schi Alpin, competiţie ce se desfăşoară zilele acestea în Beaver Creek (SUA).

După aurul câştigat la Super-G şi argintul de la coborâre, Fenninger a câştigat, ieri, proba de slalom uriaş. Deşi a avut unele ezitări în timpul cursei, sportiva din Austria a reuşit să treacă linia de sosire cu timpul de 2:19.16, cu 1.40 secunde mai rapid decât Viktoria Rebensburg (GER), aflată pe locul secund, şi cu 1.50 secunde peste Jessica Lindell-Vikarby (SWE), clasată a treia.

“Mă simt foarte bine aici, chiar dacă am mari emoţii. Ceea ce s-a întâmplat azi a fost incredibil. Am făcut o greşeală mare la începutul cursei, ştiam că o să mă coste mult, aşa că am decis să risc totul în cea de-a doua parte a traseului. Când am trecut linia de sosire şi am văzut că sunt prima nu mi-a venit să cred”, a declarat Anna Fenninger

Datorita acestui rezultat, Austria s-a detaşat în clasamentul pe medalii având un total de 8 distincţii (cinci de aur, două de argint şi una de bronz). Pe locul secund se află Slovenia, cu 3 medalii (două de aur şi una de argint), iar ultima treaptă a podiumului este ocupată de Elveţia, tot cu 3 medalii, dar doar una de aur şi două de argint.

Campionatele Mondiale de Schi Alpin din Beaver Creek continuă astăzi, 13 februarie, cu slalomul uriaş destinat băieţilor. Prima manşă va începe la ora 19:00, iar în cea de-a doua se va da stratul la ora 23:00. Ambele manşe pot fi urmărite în transmisiune directă la EuroSport.

sursă foto

 

Adrian Nechita

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine