EXCLUSIVITATE: Ania Caill după Coborârea de la Val di Fassa: „Sunt extrem de bucuroasă!”

EXCLUSIVITATE: Ania Caill după Coborârea de la Val di Fassa: „Sunt extrem de bucuroasă!”

Reprezentanta României în probele de viteză din Cupa Europei la Schi Alpin, Ania Caill, s-a clasat vineri pe locul locul 30 în proba de Coborâre din Val di Fassa, la 3,37 secunde față de câștigătoarea Nadia Delago. Ania ne-a acordat în exclusivitate următoarele declarații:

 

Skipass Magazine: Felicitări, Ania! Cum te simți după această reușită, prin care ai adus României primele puncte în Cupa Europei de la evoluțiile lui Edith Miklos?

 

Ania Caill: Sunt extrem de bucuroasă! De mulți ani aveam acest obiectiv și am fost de multe ori foarte aproape (la câteva zecimi de secundă), de asta mă simt un pic eliberată ca l-am atins.

Sunt foarte mândră că am readus România în elita schiului alpin, după Edit, cu o clasare în puncte în circuitul European, rezervorul națiunilor mari pentru Cupe Mondiale.

 

Skipass Magazine: Ce urmează acum pentru tine?

 

Ania Caill: O să iau startul la câteva curse internaționale FIS din Italia si Slovenia.

După aceea o sa mă pregătesc de plecarea în Suedia la Campionatele Mondiale de la Åre. Prima cursă acolo va fi Super G-ul pe 5 februarie și voi lua startul și la proba de Coborâre din 10 februarie, între timp fiind antrenamentele oficiale de coborâre.

 

Skipass Magazine: Pe când o clasare între primele 30 în Cupa Mondială?

 

Ania Caill: Accidentarea gravă din 2016, precum și lipsa de finanțare din ultimii 2 ani mi-au întârziat acest obiectiv, care rămâne obiectivul meu principal.

Știu că sunt foarte multi români pasionați de schi alpin care așteaptă acest moment. Sper sa le pot oferi un top 30 în Cupe Mondiale, dar din păcate nu va depinde doar de mine…

 

Skipass Magazine: Îți ținem pumnii și îți dorim mult succes!!!

 

Coborârea din Val di Fassa a fost câștigată de italianca Nadia Delago (1:23.44), urmată de elvețianca Juliana Suter (1:24.00) și de austriaca Elisabeth Reisinger (1:24.02).

 

 

Iancu Verdeș

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine