Condiții extreme de schi și snowboard la Redbull Oslea Hiride

Condiții extreme de schi și snowboard la Redbull Oslea Hiride

Singura competiţie de snowboard şi schi în condiţii extreme, RedBull Oslea Hiride, ajunge în acest an la cea de-a VII-a ediţie. 130 de sportivi s-au înscris la concursul care se va desfăşura în acest weekend în Masivul Oslea.

Locurile pentru ediţia a VII-a a RedBull Hiride s-au ocupat în mai puţin de 24 de ore. Toate cele 100 de poziţii de la categoria Open s-au ocupat în aproximativ 20 de minute, iar cele de la categoria Pro, care sunt mai puţine (30 la număr), s-au ocupat undeva în 6-7 ore.

”Din fericire, anul acesta zăpada este extraordinară, este din belşug. Sperăm ca sâmbătă dimineaţa să avem o fereastră de vreme bună, fără vânt şi ceaţă, în special să putem să ne desfăşurăm competiţia în aşa fel încât arbitrii,  să poată vizualiza   fiecare concurent care coboară.” a declarat pentru Skipass Magazine, Marius Bucur, organizatorul Oslea Hiride.

RedBull Oslea Hiride este singura competiţie de freeride din România. Este unicat deoarece se punctează şi partea de urcare a muntelui. Această competiţie are de fapt două starturi: un start se află jos la baza muntelui, de unde pleacă concurenţii contra cronometru până pe creastă; ajunşi pe creastă, fiecare schior sau snowboarder se echipează şi porneşte la vale pe faţa de concurs, faţă care este pe un teren accidentat. Este un teren care necesită o experienţă ridicată, pentru care se punctează în funcţie de fluiditate, de linie, de control. Rezultatul concurentului se compune din partea de urcare (care este contra timp) şi partea de coborâre.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Pentru proba de coborâre, concurenții trebuie să fie atenți, în primul rând, la linia pe care și-o aleg, mai precis la gradul de dificultate a acesteia, apoi la fluiditatea și gradul de control pe care îl arată în coborâre și, nu în ultimul rând, la artificiile tehnice – sărituri sau trick-uri executate în coborâre”, a declarat Constantin Bodea, membru al juriului Red Bull Oslea Hiride, proba snowboard.

Premiile puse la bătaie pentru această ediție sunt asemănătoare cu cele de la ediția trecută, ce este nou, sunt premiile puse în joc de cei de la Jones și Dakine, cu sprijinul  x-sport.ro.

Kit-ul de participare – se poate ridica de la Complexul Turistic Cheile Buții începând cu ziua de vineri 23 februarie 2018 – ora 18:00, cât și sâmbătă dimineața 24 februarie  la start – în ambele situații se va prezenta un act de identitate.

Sedința tehnică va avea loc vineri la ora 21:00 la Complexul Turistic Cheile Buții.

”În ziua concursului vă sfătuim să vă prezentați la zona de start cu 30 de minute înainte de ora la care sunteți programați să plecați în cursă. Listele cu ordinea plecarilor le vom afișa online dar și la Complexul Turistic Cheile Buții.Casca și transceiverul sunt obligatorii, echipamentul se va verifica la start, vă rugam să vă asigurați de faptul că dispozitivul funcționează iar bateriile sunt fresh.Vă rugăm să aveți în vedere faptul că în zona de start de la Câmpușel nu există semnal în nici o rețea de telefonie mobilă.” transmit organizatorii evenimentului.

Doi dintre câştigătorii de anul trecut, Roxana şi Ionuţ Pintican, își amintesc cu drag momentele unice de la ediția anterioară. Este de menționat faptul că cei doi, au participat încă de la prima ediție Oslea Hiride. Au avut rezultate remarcabile. ”Chiar de la prima ediţie. Atunci am câştigat premiul pentru cea mai bună urcare (am scos cel mai bun timp la fete), după care am făcut cam tot podiumul (am avut şi locul I), spune Roxana, de asemenea și Ionuț are un palmares frumos. ”Eu în primii ani nu am avut podium. Acum 2 sau 3 ani am avut un podium. Iar anul trecut a ieşit mai bine, am ieşit locul I.”

”Adrenalină, multă transpiraţie pe urcare şi entuziasm. Când ajungi în creastă şi ştii că trebuie să cobori, e o senzaţie incredibilă.” sunt cuvintele celor doi participanți la edițiile precedente Oslea Hiride.

 

AICI, Surpriză la Super G-ul de la Jocurile Olimpice!

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine