Circulația pe Transalpina este închisă până în primăvară

Circulația pe Transalpina este închisă până în primăvară

După trei zile în care s-a acţionat cu utilajele de deszăpezire, reprezentanţii Drumurilor Naţionale Târgu Jiu au decis închiderea circulaţiei pe Transalpina, drumul care ajunge la o înălţime de 2.145 de metri.

„Am făcut propunerea după o discuţie cu prefectul şi Poliţia Rutieră. Compania a obţinut avizele necesare şi s-a luat măsura închiderii circulaţiei. Începând de mâine dimineaţă, de la ora 9,00, nu se va mai permite circulaţia autovehiculelor. Am început montarea indicatoarelor. Am anunţat obştile şi crescătorii de animale în legătură cu această cu măsură“, a spus Ion Tudor, şeful secţiei Drumurilor Naţionale Târgu Jiu.

Şi Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis un comunicat în care anunţă închiderea circulaţiei chiar din această seară:

„Astăzi, 22.10.2018, începând cu ora 18:00, circulaţia rutieră pe Transalpina, DN 67C, între Rânca şi Obârşia Lotrului,  km 34+800 –  km 59+800, va fi închisă pentru toate categoriile de autovehicule, din cauza căderilor abundente de zăpadă înregistrate în ultimele 3 nopţi.   Având în vedere specificul drumului – curbe foarte strânse şi pante – există riscul ca utilajele care acţionează pe acest sector de drum să fie implicate în evenimente rutiere care pot pune în pericol viaţa deservenţilor.  Atenţionăm participanţii la trafic că distrugerea elementelor care asigură închiderea drumului se constituie faptă penală şi se pedepseşte conform legilor în vigoare.   Facem apel la conducătorii auto să respecte indicaţiile Poliţiei Rutiere, restricţiile şi semnalizarea rutieră temporară instituită“.   Circulaţia va fi redeschisă în primăvara anului viitor, cel mai probabil în luna mai. ”

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine