Canionul 7 scari vizitat doar în weekend

Canionul 7 scari vizitat doar în weekend

Începând cu 12 noiembrie, unul  dintre cele mai vizitate obiective turistice din centru țării va fi deschis pentru turiști doar în weekend, dacă vremea va fi favorabilă. Toate acestea până la aproximativ jumătatea lunii martie, deoarece condițiile meteo vă pot crea dificultăți.

 

Sursa foto: Facebook Canionul 7 Scări

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Canionul 7 Scări este unic în Europa de Est ca mărime. Datează încă din mezozoic. Aici a fost iniţial un fund de mare (Theus) unde se spune că au locuit dinozauri. Partea de jos a canionului, care este de culoare galbenă, datează din jurasic, iar partea de sus, din triasic. La această concluzie au ajuns geologii care au făcut săpături şi au analizat fosile descoperite în stâncă. Canionul Şapte Scări este un defileu săpat în calcar situat în Masivul Piatra Mare. Lungimea acestuia este de 160 de metri, cu o diferenţă de nivel de 58 de metri, la o altitudine de 1.050 de metri. Defileul este format din şapte scări din metal cu înălţimi între 2,5 şi 15 metri, care îi dau numele şi care se transformă în cascade când volumul de apă al pârâului Şapte Scări creşte.

Alte activități la Canion.

Tiroliana are în total 2,1 km şi 23 de trasee atât pentru adulţi cât şi pentru copii. Tronsoanele au o înclinaţie între două şi patru grade, cel mai scurt traseu are 47 de metri, iar cel mai lung 273 de metri. Pentru cei mai mici, în partea de jos a traseului sunt deschise şi două trasee cu grad de dificultate scăzut. Biletele pentru complexul de tiroliene costă 50 de lei de persoană, pentru traseele mai lungi şi de 20 de lei de persoană, pentru traseele destinate copiilor.

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine