Atenție! Situație de urgență pe Valea Morarului

Atenție! Situație de urgență pe Valea Morarului

În urma ninsorilor abundente și a rafalelor de vânt din ultimele zile, din Bucegi, echipele de Salvamont au fost din ce în ce mai solicitate.

Duminică, în jurul orei 13:30 doi turiști au sunat la serviciul Salvamont, în urma unei avalanșe de pe Valea Morarului. În urma apelului, s-a constatat că cei doi turiști au găsit  o altă persoană care nu a reacționat la manevrele de resucitare. Spre locul accidentului au pornit 2 echipe de salvatori din Bușteni și Prahova. La lăsarea întunericului, echipajele Salvamont, au anunțat că luni dimineață se vor relua căutările, deoarece  presupun că mai există încă o persoană îngropată în zăpadă.

”Spre locul accidentului au plecat două echipe de salvatori din Bușteni și Prahova, iar după lăsarea întunericului, intervenția a fost întreruptă. După mai multe cercetări, avem motive întemeiate să credem că există și o a doua victimă îngropată în zapadă. Maine dimineată vor fi reluate căutările. Pericolul de avalanşă se menţine în întreaga zonă montană , existând depuneri mari de zăpadă aduse de vânt, în special în zona văilor”, au declarat cei de la Salvamont Bușteni.

În cazul în care porniți într-o drumeție vă reamintim că este necesar să vă echipați corespunzător. În acest link vă amintim câteva cauze din care se pot crea avalanșe, chiar de către dumneavoastră.

Număr SALVAMONT : 0-SALVAMONT adică  0-725826668!

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine