Articole din categoria: Util

Starea pârtiilor în perioada 17-24 ianuarie

Starea pârtiilor în perioada 17-24 ianuarie

Pentru sfârșitul de săptămână 18-20 ianuarie 2019, nu s-au anunțat domenii schiabile închise în România.

La Azuga toate pârtiile sunt funcționabile între orele 9-19, iar tariful la skipass a fost redus până în 31 ianuarie.

 

Nici în Poiana Brașov nu sunt pârtii închise. Se schiază în condiții excelente pe Sulinar, Lupului și Drumul Roșu, în condiții optime pe Kanzel și în condiții bune pe Bradul, Subteleferic, Ruia, Stadion și Subteleferic ICPAT.

La Sinaia, vineri dimineață era senin, sttratul de zăpadă consistent și pârtiile deschise erau perfecte. Rămân, totuși, închise pârtiile Carp, Papagal, Târle, ScândurariValea cu Brazi,  Pârtia Nouă și Traseu Varianta 1. Pârtiile Valea Dorului (1,2 și Variantă), Valea Soarelui (1 și 2), Gondola, Drumul de Vară, Laptici (1 și 2) și Pârtia Începători sunt deschise.

Vești bune legate de schi și pârtii deschise am primit și de la  Predeal. Toate pârtiile (Clăbucet, Clăbucet Sosire, Clăbucet Variantă, Cocoșul și Subteleferic)  sunt deschise, cu suprafața excelent pregătită.

La Bușteni se poate schia pe toate partiile, Kalinderu 2 fiind si ea deschisa. In zona superioară este amenajată o pârtie de săniuș. Fun Park-ul este deschis, banda și rolercoasterul fiind funcționale.

La Straja sunt practicabile o telegondolă, trei telescaune, cinci teleschiuri și două covoare rulante. Toate pârtiile sunt deschise cu excepția celei de pe Vârful Straja, iar calitatea zăpezii este excelentă. Cei cazați în acest sfârșit de săptămână la Straja beneficiază de reduceri la Școala de ski și snowboard Straja. Pentru cei care vin la Straja în timpul săptămânii, sunt valabile reduceri de 25% la instalațiile de urcare și tarife speciale pentru 5 nopți de cazare.

Și la Buscat se schiază în condiții optime. Instalația babylift este funcțională între orele 10 și 16, iar telescaunul între 9 și 17.

Tot în județul Cluj, la Mărișel, funcționează telescaunul cu 4 locuri, care deservește pârtia 1 (secțiune albastră și roșie) cu o lungime de 1,76 km și pârtia 2 (roșie) de 1,4 km. Pe lângă acestea, mai este deschisă varianta de coborâre de 700 m.

La Feleac, pârtia de 756 de m este deschisă și funcționează telescaunul. Și pârtia pentru începători (130 m) este practicabilă. Distracția în Feleac, pe pârtie mai înseamnă tubing, rotondo și apres-ski.

Arieșeni și Șureanu  au condiții de schi excelente, cel puțin în privința zăpezii. La Arieșeni se schiază după programul normal. La Șureanu, dacă vremea va fi stabilă, vor fi funcționale toate cele 9 pârtii ale domeniului schiabil. Dacă, însă, va viscoli în continuare, atunci cu siguranță pârtiile A_1, A_2, A_3, S_1 și S_2 vor fi închise, ca și instalațiile care le deservesc (telescaunul și teleschiul „Șureanu”). Stratul de zăpadă este absolut enorm, pe toate pârtiile, și mai ales în zonele de off-piste. Vorbim de grosimi de peste 80 cm, pe pârtie, și de 150-200 cm în afara pârtiilor. Așadar, condițiile de schi sunt remarcabil de bune, la Șureanu.

La Arena Platoș toate pârtiile sunt deschise, iar stratul de zăpadă ajunge la 90 de cm. De luni, 21 ianuarie, , pârtiile vor fi deschise după noul program: zilnic 10-17, marți și sâmbătă până la 21.

Administratorii domeniului schiabil Transalpina anunță și ei stare bună pentru pârtiile deservite de telegondola 1, teleski 1 și 2.

Condiții excelente de ski găsiți și la Superski Cavnic, pe toate pârtiile. Administratorii anunță tarife speciale la schi și cazare,  de luni până joi. Program de funcționare, aici este următorul: joi 10-20, vineri 10-21, sâmbătă 9-21 și duminică între 9 și 20. Ultima urcare cu telescaunul are loc înainte cu 15 minute de închiderea pârtiilor.

 

Pârtia Cozla va fi deschisă de astăzi

Pârtia Cozla va fi deschisă de astăzi

Pârtia de schi din Piatra-Neamţ, de pe dealul Cozla, va fi deschisă astăzi, începând cu ora 14,00, după ce, în ultimele zile, au fost folosite toate tunurile de zăpadă pentru a crea condiţiile necesare. Reprezentanţii Primăriei au anunţat că un abonament pentru telescaun cu urcări nelimitate de luni până vineri costă 200 lei, un ski-pass… Continue Reading

Cum sunt pârtiile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov în perioada 28 decembrie-6 ianuarie

Cum sunt pârtiile de pe Valea Prahovei și Poiana Brașov în perioada 28 decembrie-6 ianuarie

La Sinaia funcționează toate pârtiile. Condițiile de schi sunt foarte bune, iar stratul de zăpadă variază între 40 centimetri și 1 metru. Programul de funcționare al pârtiilor este cuprins între 08:00 și 17:00. În Bușteni, pe pârtia Kalinderu astăzi s-a deschis oficial sezonul. Funcționează pârtia K1 și Fun Park-ul. La Azuga este zăpadă din belșug.… Continue Reading

Starea pârtiilor în perioada 28 decembrie- 6 ianuarie

Starea pârtiilor în perioada 28 decembrie- 6 ianuarie

La Rânca funcționează toate pârtiile mai puțin telescaunul.Condițiile de schi sunt foarte bune. În Straja stratul de zăpadă măsoară în medie 70 centimetri. În prezent funcționează toate pârtiile, mai puțin Vf. Straja. La Buscat sunt toate cele trei pârtii deschise. Condițiile de schi sunt bune. La Feleacul pârtia este închisă. Condițiile meteo sunt nefavorabile în… Continue Reading

Deschiderea oficială a sezonului de schi la Predeal

Deschiderea oficială a sezonului de schi la Predeal

Sâmbătă, 29 decembrie va avea loc deschiderea oficială a sezonului de schi la Predeal. Mult așteptata deschidere vine cu o mulțime de surprize, concerte, coborâri cu torțe și chiar reprezentații ale echipei Salvamont. Centrul de informare turistică Predeal, împreună cu administratorii pârtiilor au pregătit un spectacol de zile mari începând cu ora 16:30 pe pârtia… Continue Reading

Deschiderea oficială a sezonului de schi la pârtia Kalinderu

Deschiderea oficială a sezonului de schi la pârtia Kalinderu

Astăzi, 28 decembrie începând cu ora 18:00  se va deschide oficial sezonul de schi  2018-2019 la Bușteni, pe pârtia Kalinderu. Administratorii pârtiei din Bușteni au pregătit o deschidere de sezon specială cu invitați de seamă printre care DJ Cosmin, MC COCO sau Reznov. La deschidere vor avea loc și demonstrații din partea clubului Caraimanul Bușteni,… Continue Reading

Valea Prahovei și Poiana Brașov în perioada 21-23 decembrie

Valea Prahovei și Poiana Brașov în perioada 21-23 decembrie

Începând de joi, 20 decembrie se deschide oficial sezonul la Sinaia. Vor funcționa pârtiile Lăptici 1 și 2, Varianta, Valea Soarelui, Valea Dorului, Drumul de Vară, Gondola și 2000. La Bușteni, tot de joi s-a deschis pârtia Kalinderu 1, unde se schiază în condiții foarte bune. La Azuga, vor funcționa pârtia Cazacu și Sorica începători.… Continue Reading

Unde se schiază în perioada 21-23 decembrie

Unde se schiază în perioada 21-23 decembrie

Vineri, 21 decembrie se va deschide oficial sezonul de schi laTușnad. Programul va începe de la ora 15:00. La Toplița condițiile de schi sunt excelente. Pârtia Feleacu este în curs de pregătire și se preconizează deschiderea sezonului începând cu acest weekend. Administratorii de la pârtia Mărișel lucrează la amenajarea pârtiilor, dar nu au prezcizat cu… Continue Reading

În 17 și 18 decembrie telescaunul din Parâng va fi închis

În 17 și 18 decembrie telescaunul din Parâng va fi închis

La  Primăria Municipiului Petroșani s-a întrunit Comitetul Local pentru Situații de Urgență al U.A.T Petroșani pentru stabilirea măsurilor în situațiile de urgență. S-a decis curățarea, cu prioritate, de zăpadă a arterelor principale din municipiu; Întreruperea energiei electrice la iluminatul public și în zonele cu risc de electrocutare (cabluri căzute, crengi căzute pe linia electrică) Închiderea… Continue Reading

Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine