Ania Caill: sezonul acesta voi concura in Cupa Europei.

Ania Caill: sezonul acesta voi concura in Cupa Europei.

Ania Monica Caill, schioarea care reprezintă România în marile competiții internaționale, împlinește astăzi, 24.10.2018, 23 de ani. După un stagiu de pregătire în Chile și un loc secund la Super G în Circuitul Sud-American, Ania Caill își propune în acest sezon să concureze în Cupa Europei și, bineînțeles, să participe la Campionatele Mondiale de Schi Alpin, programate a se desfășura la Are, Suedia, în perioada 5-17 februarie 2019 .

După vizitele medicale efectuate la începutul lui octombrie, Ania Caill, legitimată din acest an  la Corona Brașov, a acordat un scurt interviu în exclusivitate pentru SkiPass Magazine înainte de a pleca în Elveția într-un nou cantonament, urmând să continue pregătirea până la sfârșitul lunii noiembrie.

Rep: Ania, ce ți-ai propus pentru sezonul 2018-2019?

Ania Caill: “Obiectivul principal pentru acest sezon este top 30 în Cupa Europei, voi participa unele etape de viteză programate în această competiție. Și, bineînțeles, participarea la Campionatele Mondiale de Schi Alpin. Nu mi-am propus un loc, la fel ca la Jocurile Olimpice voi încerca să vin la cât mai puține secunde de locurile din față. Dacă acest ecart va scădea față de cel de la Olimpiadă, voi fi mulțumită. Nu am nicio participare la probe de viteză la un Campionat Mondial ( La Beaver Creek am concurat doar la Uriaș, la St. Moritz eram accidentată), așa că acum este o participare  foarte importantă pentru mine”.

Rep: La Campionatele Mondiale vei participa doar la cursele de viteză?

Ania Caill: “Voi concura la Coborâre și la Super G. S-ar putea să iau startul și la proba de Uriaș, dar sunt șanse mici că acest lucru să se intample”.

Rep: În Cupa Mondială nu vei lua startul deloc în acest sezon?

Ania Caill:  “În ceea ce privește Cupa Mondială, îmi doresc foarte mult să particip la Coborârea de la Cortina d’Ampezzo, dar este programată în același weekend cu o etapă din Cupa Europei (San Pellegrino).  Voi vedea. Mă voi decide pe moment, va depinde de ce am făcut până atunci în Cupa Europei, va depinde de felul în care mă voi simți la antrenamente, de mai multe lucruri. Oricum, Cortina d’Ampezzo este singura etapă de Cupă Mondială pe care mă gândesc să o fac în acest sezon.”

Rep: Când revii pentru un program complet în Cupa Mondială?

Ania Caill: “Sezonul viitor.Vreau să fie un parcurs logic:  să  fac acum Cupa Europei pentru a-mi stabili nivelul și apoi, dacă voi termina sezonul în top 30 în această competiție, voi ști că sunt pregătită pentru o participare la top în Cupa Mondiala”.

Rep: Cum stai cu pregătirea?

Ania Caill: “Din punct de vedere fizic , stau foarte bine. M-am recuperat complet și acum sunt chiar mai bine pregătită decât înainte de accidentare. Am făcut și un cantonament în Chile, unde, din punct de vedere tehnic, totul a fost promițător.

Rep: Ai obținut și niște rezultate notabile în America de Sud.

Ania Caill:Da, am venit pe locul 2 la proba de Super G în Circuitul Sud-American. Este un rezultat care înseamnă foarte mult pentru mine, pentru că nu am schiat foarte mult vara asta și acesta este un bun început pentru sezonul care începe”.

Rep: Ania, mulțumim foarte mult pentru acest interviu. Baftă!

Ania Caill: “Eu vă mulțumesc. Vă voi ține la current cu evoluția mea prin intermediul SkiPass Magazine.”

Interviu realizat de Andrei Huțanu.

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine