Ania Caill după Coborârea de la Cortina D’Ampezzo: „Sunt extrem de fericită” (EXCLUSIVITATE)

Ania Caill după Coborârea de la Cortina D’Ampezzo: „Sunt extrem de fericită” (EXCLUSIVITATE)

Reprezentanta României în cursele de viteză din Cupa Mondială de Schi Alpin și de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Pyeonchang, Coreea, Ania Caill, a terminat sâmbătă pe locul 45 Coborârea de la Cortina D’Ampezzo, la 6,28 secunde de câștigătoarea Lindsey Vonn. La coborârea de vineri, Ania Caill a terminat pe 39, dar ecartul față de câștigătoare ( italianca Sofia Goggia)  a fost de 8,1 secunde. Aceasta este prima Coborâre a Aniei în Cupa Mondială, după 1 decembrie 2016, când a suferit o gravă accidentare la genunchi.

Imediat după Coborârea de la Cortina D’Ampezzo, Ania Cail a declarat în exclusivitate pentru SkiPass Magazine: „Acum am terminat săptămâna la Cortina. Am avut 4 zile de Coborâre (două antrenamente oficiale și două curse). A fost prima Coborâre adevărată după accidentarea mea, adică prima cursă cu sărituri, cu viteză mare (peste125km/h), pe o pârtie foarte tehnică. Am vrut să iau startul în această etapă de Cupă Mondială pentru a lua din nou contactul și șă trăiesc senzația unei Coborâri adevărate. Obiectivul este să ajung în formă maximă la Olimpiadă, așa că aceste curse reprezintă un antrenament foarte bun pentru Coborârea din Coreea. Nu pot să ajung pregătită la Olimpiadă dacă nu concurez și pe pârtii echivalente ca nivel de dificultate. Sunt extrem de fericită de cum a decurs săptămâna aceasta, mi-am ameliorat evoluția în fiecare zi și am terminat ultima cursă la 6 secunde de Lindsey Vonn care a câștigat cu 1 secundă față de cea de pe locul doi. Am ajuns înaintea unor fete care erau mult mai pregătite decât mine, care au un staff complet și care au fost până acum la cel puțin 1 secundă și jumătate în fața mea. Sunt foarte fericită de cum am schiat și de încrederea pe care am căpătat-o în urma acestor curse. Păcat doar că Super G-ul de duminică a fost anulat la concurenta cu numărul 45 după mai multe accidentări și după înrăutățirea vremii, așa că nu am putut să mă exprim și în această disciplină. Oricum, rezultatele acestea sunt și mai valoroase ținând cont că am fost singură cu mama mea.

Photo: GEPA pictures/ Andreas Pranter

Citște AICI interviul pe care ni l-a acordat Ania Caill la începutul sezonului.

Sportiva noastră concurează fără antrenor, fără un preparator de schiuri, fără niciun om în staff, fiind însoțită la acesste competiții doar de către mama ei, Dana Caill:  Sunt și eu cu ea aici la Cortina d’Ampezzo, în Italia, la Cupa Mondială , pentru că este complet singură. Fără antrenor, skiman sau însoțitor trimis de federație. Deci o ajut eu. Cu ce pot, cât pot. Cu condusul mașinii prin Europa prin nămeți, cu transportul bagajelor, al schiurilor, cu toate formalitățile administrative, race meetingurile cu toate informațiile despre cursă (căci sportivii nu au voie să fie prezenți ), cu aranjatul schiurilor înainte de cursă, cu adusul hanoracului jos la sosire pentru a avea cu ce să se îmbrace la finish, cu încurajarea de dinainte și de după cursă, ne-a declarat Dana Caill.

Coborârea feminină desfășurată sâmbătă, 21 ianuarie 2018 la Cortina D’Ampezzo (Italia), a fost câștigată categoric de americanca Lindsey Vonn (1:36.48), urmată de Tina Weirather din Liechtenstein (1:37.40) , în timp ce ultima treaptă a podiumului a fost ocupată de o altă schioare din Statele Unite, Jaqueline Wiles (1:37.46).

Andrei Huțanu

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine