A doua vacanță de iarnă, al doilea Snow Fest Kids. Pe al treilea domeniu schiabil din lume!

A doua vacanță de iarnă, al doilea Snow Fest Kids. Pe al treilea domeniu schiabil din lume!

Probabil că o parte dintre voi ați fost iarna trecută la Snow Fest Kids, eveniment special pentru familii, conceput de cei de la Snow Fest la Livigno. Și dacă nu ați fost, e foarte posibil să vă fi dorit asta. Eu am fost și părerea mea o puteți citi aici.
Pentru iarna care urmează, Snow Fest Kids Livigno este deja sold out încă din luna septembrie. Din păcate hotelul Alpen Village unde se întâmplă totul are doar 175 de carmere și, firesc, numărul de locuri la Snow Fest Kids este limitat la numărul de paturi .
Dat fiind succesul înregistrat cu cei mici și, mai ales, cu părinții lor, cei de la Snow Fest au căutat, s-au interesat și au găsit încă un loc pentru a face o nouă ediție Snow Fest Kids. Doar sunt două vacanțe de iarnă,nu? Ei bine, în vacanța din 2-9 februarie, când condițiile de schi sunt perfecte, zăpada multă și ziua mult mai lungă, ni se propune un alt Snow Fest Kids, în Franța. Mai exact, în micuța stațiune Belle Plagne din cadrul faimosului domeniu Paradiski, cu 425 km de pârtii interconectate, al doilea domeniu schiabil al Franței și al treilea din lume!

Belle Plagne, Paradiski

 

Cazarea se face în studiouri și apartamente de 3 sau 4 stele, toate cu balcoane cu vedere panoramică spre pârtii și spre munți și cu chestia pe care o iubesc eu la francezi: ski in ski out. Adică ieși din clădire direct pe pârtie și revii tot pe pârtie până la ușa de intrare. Și nu, nu e neagră.

Iar dacă stăm să ne gândim, parcă mai bine stă o familie cu copii într-un apartament decât într-o triplă sau cvadruplă de hotel. Întrebați-vă soțiile dacă nu mă credeți. Toate apartamentele au o chicinetă dotată cu plită electrică, frigider, veselă și tot ce este nevoie pentru cei ce vor să își pregătească singuri masa.

Pentru cei care nu vor asta,care vor să fie serviți și să se bucure de bucătăria franceză, există posibilitatea de demipensiune la un restaurant aflat la 3 (trei) minute de locul de cazare.

În rest, modelul cunoscut: după o zi de schi cu simpaticii instructori vorbitori de limbă română, activitățile pentru copii se vor desfășura sub supravegherea tinerilor de la Cercetașii României într-o sală de conferințe care se găsește la 2 (două) minute de apartamente. Asta înseamnă copii fericiți care aleargă după sticker-e pe ecuson, indiferent că sunt în tribul vânătorilor, în cel al meșteșugarilor sau în tribul negustorilor. Iar copii fericiți și ocupați, înseamnă părinți relaxați. Așa că  inevitabila petrecere a părinților are loc la la apres ski-ul de vis a vis cu DJ-i și tot ce trebuie.
Fiind primul an, cei de la Snow Fest au pregătit un preț promoțional.

Andrei Huțanu

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine