A 78-a ediție Hahnenkamm downhill, la final

A 78-a ediție Hahnenkamm downhill, la final

Începând cu primele ore ale dimineții, zecile de mii de spectatori au început să se adune în micuțul Kitzbuhel, creând încă cu două ore înainte de start o atmosferă vulcanică în zona de sosire și în jurul ecranelor presărate în jurul faimosului Streif. În localitățile învecinate, magazinele și restaurantele erau închise, toți localnicii fiind la competiție sau în fața televizoarelor, așteptând cu înfrigurare victoria unui compatriot, care ar fi generat o sărbătoare națională și titluri de prima pagină.

Câștigătorul-surpriză a fost însă germanul Thomas Dressen, aflat la al treilea sezon în Cupa Mondială, urmat de elvețianul Beat Feuz; austriecii s-au consolat cu a treia treaptă a podiumului, ocupată de Hannes Reichelt.

Sursa Foto: Iancu Verdeș
Sursa Foto: Iancu Verdeș

 

 

 

 

 

 

 

 

Concurentul nostru, Ioan Valeriu Achiriloaie, a terminat cursa pe locul 54.

Sursa Foto: Iancu Verdeș
Sursa Foto: Iancu Verdeș

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

După ceremonia de premiere și spectacolele de artificii, petrecerile din Kitzbuhel vor dura până târziu în noapte, însă organizatorii nu au timp de odihnă, pregătind cursa de slalom care va avea loc duminică, începând cu 11:30, ora României și care va încheia spectaculoasa săptămână a schiului de la Hahnenkamm.

Iancu Verdeș

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine