Unde schiem în weekendul 31-31 ianuarie

Unde schiem în  weekendul 31-31 ianuarie

Predeal : Se schiază în condiții aceptabile pe toate pârtiile însă sus pe Clăbucet Plecare a apărut o porțiune de pământ de aproximativ 30 de metri.
Azuga: Se schiază perfect pe Cazacu (pârtie privată, în timp ce pe Sorica începe să se ducă zăpada datorită temperaturilor ridicate.
Bușteni: Se schiază pe pârtia Calinderu în condiții acceptabile, însă stratul de zăpadă nu este foarte gros și nu se știe cât o să mai reziste.
Sinaia: Sus in platou se schiaza perfect (va fi zăpadă până în luna Aprilie, spunem noi). Condiții bune atât în Valea Soarelui, cât și în Valea Dorului.
Poiana Brașov: Se schiază pe toate pârtiile în condiții bune. Încălzirea vremii degradează, însă, progresiv, suprafața.
La Transalpina se schiază în condiții excelente și pe o vreme de vis.
În ciuda încălzirii din ultimele zile, care a afectat calitatea zăpezii de pe pârtii, sezonul continuă în condiiții bune la Șureanu. Din cele 9 pârtii, sunt deschise 6, iar stratul de zăpadă este suficient pentru schi și snowboarding. O singură problemă o reprezintă drumul între lacul Oașa și pârtii, care începe să prezinte șanțuri și gropi, datorită încălzirii vremii.Există, pe toată suprafața pârtiilor, o crustă de zăpadă înghețată, ceea ce face dificilă coborârea în siguranță, în special pentru începători. Stratul de zăpadă bătătorită măsoară circa 20-25 cm, iar cel de zăpadă nebătătorită între 30 și 50 cm. De asemenea, zonele alpine de off-piste de la Șureanu sunt mai puțin recomandate, zăpada fiind foarte grea, apătoasă, aproape impracticabilă. Din cele trei instalații de transport pe cablu, funcționează teleschiul „Curmătura” și telescaunul.În acest weekend se anunță încă o perioadă de încălzire a vremii, cu precipitații mixte și cu temperaturi între -3 și 3 grade Celsius. Este posibil ca vizibilitatea pe pârtii să fie afectată.
Aceeași încălzire a vremii a afectat, întrucâtva, și starea pârtiilor de la Arieșeni, care prezintă o zăpadă greoaie, tasată, dificilă la alunecare. Totuși, sezonul continuă până și în aceste condiții la Arieșeni. stratul de zăpadă este încă suficient, pe pârtiile Vârtop 1 și Vârtop 2, astfel că spoturile de iarnă pot fi practicate în condiții relativ bune la Arieșeni. Zăpada a fost afectată de încălzire, devenind apătoasă, greu de abordat în special de către începători. Instalațiile de transport pe cablu funcționează în regim normal. la Arieșeni vor fi precipitații mixte în weekend, cu temperaturi între -3 și 2 grade Celsius. Este posibil ca vizibilitatea pe pârtii și calitatea zăpezii să fie în continuare afectate de această încălzire climatică.
La Băișoara se schiază doar pe Buscat. Sunt deschise toate cele trei pârtii, chiar dacă zăpada e cam moale. Pârtia Mare rămâne, însă, închisă. Vestea bună e că e senin la Băișoara și e o vreme de vis.

Bogdan Tischer-Libe, Florian-Rareș Tileagă, Andrei Huțanu

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine