Ted Ligety câștigă la limită Slalomul uriaș de la Soelden

Ted Ligety câștigă la limită Slalomul uriaș de la Soelden

A fost modul perfect pentru a începe un nou sezon de Cupa mondiala Audi FIS: o cursă strânsă, un învingător pe măsură, un public minunat și un cer albastru pentru a oferi un plus de culoare evenimentului.

Așteptata luptă dintre Ligety și Hirscher a avut loc din nou (cei doi au câștigat împreună 22 din ultimele 26 curse de slalom uriaș). Pentru cea de-a patra oară, Ted Ligety este câștigatorul cursei de slalom uriaș de la Soelden. „Cred că am găsit combinația perfectă azi”, a spus acesta. „Iubesc locul acesta. Este o cursă minunată, dar dură și ador acel sentiment pe care îl ai la prima probă a sezonului”.

Ligety a fost cu 0.15 secunde în fața francezului Thomas Fanara, care, deși se află printre primii 5 la slalom uriaș de 3 ani încoace, nu a s-a mai aflat atât de aproape de o victorie în cupa mondială. „E un sentiment plăcut să te afli pe podium. Nu e deloc ușor să fii rapid la prima cursă a sezonului deoarece nu poți ști exact în ce formă ești. Ajută mult să ai o echipa atât de puternică alături” a declarat francezul.

Marcel Hirscher a terminat al trei-lea, cu 0.17 secunde diferență.  „Sunt foarte fericit de locul obținut deoarece pregătirea pentru anul acesta a fost oarecum ciudată. La antrenamente eram când cu jumătate de secundă în fața colegilor, când cu 2 secunde în urma lor.” a spus Hirscher.

La Sölden, cei peste 31’500 de spectatori au avut parte de un început al Cupei mondiale cum nu se putea mai bun. Pârtia a fost excelent pregătită de către o echipa motivată și profesionistă de organizatori.

 

Adrian Nechita

Sursa foto

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine