Surpriză la Super G-ul de la Jocurile Olimpice

Surpriză la Super G-ul de la Jocurile Olimpice

Spre surprinderea tuturor, campioana mondială la snowboarding Ester Ledecka, din Republica Cehă, a obținut medalia de aur la Super G-ul feminin de schi alpin de la Jocurile Olimpice de iarnă, sâmbătă (17 Februarie). Fără ca nimeni să poată anticipa acest rezultat, ea a reușit să obțină victoria cu o sutime de secundă în față austriecei Anna Veith, în ciuda faptului că a făcut două erori destul de evidente  La finalul pârtiei, Ledecka privea uimită la  timpul obținut de ea, 1: 21,11.

„Chiar nu știu ce s-a întamplat”, a declarat cehoaica, adăugând faptul că inițial credea că rezultatele afișate sunt incorecte. „Trebuie să fie o greșeală, vor schimba timpul. Tocmai mi-am văzut mama, ne uitam una la cealaltă și nu înțelegeam ce se întâmplă”.

Nici Anna Veith, campioana mondială la Super G din 2015  revenită după o accidentare la genunchi nu era printre favorite pentru aurul la Super G-ul olimpic. Ea a terminat , insă, pe poziția secundă și cu 0,10 secunde înaintea Tinei Weirather, a cărei eroare  din secțiunea „Dragon’s Back” a pârtiei a împiedicat-o să adăuge încă o medalie de aur la colecția de trofee a familiei.

Lara Gut a terminat pe locul patru, și nici marea veterană a schiului alpin, Lindsey Vonn (SUA), nu a reușit să adauge incă o medalie la colecția sa uriașă, terminând pe locul șase împreună cu Federica Brignone din Italia.

Ester Ledecka, mai bine cunoscută ca o campioană mondială la Slalom Uriaș Paralel la snowboard, va concura și la acel eveniment la PyeongChang săptămâna viitoare.

La Super G-ul de sâmbătă, reprzentanta noastră, Ania Caill, a terminat a 36-a, la 4,63 secunde de Ester Ledecka.Duminică, 18 februarie, este programat primul antrenament oficial pentru Coborârea feminină.

Adrian Nechita

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine