Update: Starea pârtiilor în perioada 18-21 Februarie

Update: Starea pârtiilor în perioada 18-21 Februarie

Adrian Nechita

 

La Arieșeni  datorită ploilor și încălzirii vremii, stratul de zăpadă a scăzut atât de mult la Arieșeni, încât s-a impus închiderea pârtiei Vârtop 1.Pârtia Vârtop 2, singura practicabilă acum, prezintă porțiuni de pământ și iarbă, iar stratul de zăpadă a scăzut vizibil.

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima vreme, s-a decis ca începând cu 18 Februarie să se închidă pârtiile A și B de la Arena Platoș. În momentul de față funcționează pârtia Arena. În funcție de temperaturi, vom anunța când se vor redeschide pârtiile.

Prognoza meteo pe weekend anunta ninsori la Cavnic (sâmbătă până la ora 11, duminică toată ziua), temperaturi pozitive pentru vineri, când după ora 17 se anunță și câteva precipitații, care pe timpul nopții se transormă în ninsoare. Se schiază în condțtii bune. Pârtiile sunt deschise!

La Buscat a plouat săptămâna aceasta, deci cel mai probabil nu se va schia în acest weekend. Există posibilitatea ca pârtiile să se redeschidă începând de luni.

Nici la Băișoara nu sunt condiții optime pentru sporturile de iarnă, dar va avea loc ediția a XV-a a Serbărilor Zăpezii și se vor defășura diverse activități sportive însoțite de programe artistice. AICI puteți vedea programul complet al Serbărilor Zăpezii.

Având în vedere condițiile meteo nefavorabile anunțate în perioada următoare, respectiv căderi masive de ploi, temperaturi ridicate, vânt și ceață, activitatea în cadrul Domeniului Schiabil Voineasa – Ski Resort Transalpina este întreruptă. Reluarea activitații se va face în data de vineri 19.02.2016. Eventulale modificări vor fi anunțate în prealabil.

La Șuior se schiază pe pârtiile 1,2 și 3. Zăpada e moale și apoasă, dar se schiază în condiții decente. Doar pe pârtia 1, în zona mai abruptă există porțiuni de pământ. Meteorologii prognozează, însa, ploaie pentru zilele următoare.

La Predeal, Bușteni și Azuga pârtiile sunt foarte degradate din cauza temperaturilor ridicate.

Începând de mâine, 19 februarie 2016, în Poiana Braşov se va schia doar în partea superioară a masivului Postăvarul, pe pârtiile Kanzel, Lupului şi Drumul Roşu, până la Ruia.
La Sinaia se schiază la cota 2000.

La Șureanu,  toate pârtiile sunt funcționale. Încălzirea accentuată și ploile abundente din ultima perioadă au afectat semnificativ calitatea zăpezii, precum și a drumului dintre Oașa și pârtii. Cu toate acestea, se poate schia suficient de bine iar zăpadă este, încă, din belșug. În plus, urmează o răcire accentuată a vremii și ninsori, ceea ce poate asigura o bună continuare a sezonului de schi.

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine