Update: Starea pârtiilor în perioada 11-14 Februarie

Update: Starea pârtiilor în perioada 11-14 Februarie

Bogdan Tischer-Libe, Rareș-Florian Tileagă, Adrian Nechita

La Șuior a nins azi dimineață, și s-a depus un strat de aproximativ 15 cm zăpadă proaspătă. Pârtia este în stare excelentă. Au aparut, totuși, porțiuni de gheață în zonele mai abrupte.

La Băișoara, pe pârtia mare a plouat în ultimele zile și s-a distrus stratul de bază de zăpadă înghețată. A nins noaptea trecută, dar insuficient. Nu se va deschide pârtia în acest weekend decât dacă va ninge mult.

La Buscat (Muntele Băișorii) este zăpadă, stațiunea funcționează datorită celor 6 tunuri de zăpadă artificială. Sunt deschise pârtiile albastră, neagră, pârtia de inițiere și de sanie. Stațiunea este dotată cu Telescaun.

La Transalpina a nins în urmă cu două zile și s-a depus un strat de zăpadă de aproximativ 60 cm. Condițiile pârtiei sunt excelente pentru iubitorii sporturilor de iarnă. Tunurile de zăpadă au fost puse în funcțiune în 11 Februarie, noaptea, deci în acest weekend se schiază și la Transalpina.

La Arena Platoș se schiază pe toate pârtiile, suprafața e foarte bună. E deschis și snow-parkul. Programul de funcționare este cel corespunzător vârfului de sezon: zilnic până la ora 17,00, iar miercuri , vineri și sâmbătă, până la ora 22,00 (nocturnă). Sâmbătă va fi carnaval la Arena Platoș. Toți doritorii sunt așteptați să vină costumați să schieze.

Pe Valea Prahovei, la Sinaia, se schiază în condiții excelente la cota 2000 în Valea Dorului și Valea Soarelui. Nu se poate coborî de la 2000 la 1400 din cauza zăpezii insuficiente.

Bușteni: Doar pârtia Calinderu e practicabilă, dar zăpada este moale, deci nu în cele mai bune condiții.

Azuga: Condiții bune pe pârtia Cazacu (pârtie privată). Pe Sorica este foarte multă gheață.

Predeal: Se schiază doar pe pârtia Cocoșu și Clăbucet cu porțiuni de gheață, iar la baza pârtiilor zăpada este foarte apoasă și grea.
Poiana Brașov: Se schiază peste tot în Postăvaru, aceleași probleme, sunt prezente porțiuni de gheață.

La Cavnic a început sa ningă. Pârtiile au fost nivelate cu ratracul în această dimineață. Pentru azi sunt prognozate ninsori, iar pentru mâine temperaturi negative. Se schiază în condiții foarte bune pe pârtiile Roata 1 , Roata 2, Pârtia Albastră și Pârtia Neagră. În restul zilelor program va fi cel normal de funcționare 9-21.

Muntii Sureanu - foto Rares Tileaga

Ninsorile abundente și răcirea vremii din ultima perioadă au creat condiții excelente pentru practicarea sporturilor de iarnă, la Șureanu, în weekend-ul 12-14 februarie. Zăpadă de cea mai bună calitate există din plin atât pe pârtii, cât și în zonele foarte întinse de off-piste, iar drumul dintre lacul Oașa și pârtii este, acum, în stare foarte bună.

Zăpadă din belșug există și la Arieșeni, unde pârtiile de schi Vârtop 1 și Vârtop 2 sunt pregătite pentru turiștii care le vor lua cu asalt în acest weekend. Distanța față de Alba Iulia este de 120 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 h 30 minute. Drumul este accesibil oricărui tip de autovehicul.

2 comentarii la Update: Starea pârtiilor în perioada 11-14 Februarie

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine