STAREA PÂRTIILOR DE SCHI DIN JUDEȚUL ALBA PENTRU PERIOADA 13-19 IANUARIE

STAREA PÂRTIILOR DE SCHI DIN JUDEȚUL ALBA PENTRU PERIOADA 13-19 IANUARIE

Florian-Rareș Tileagă

Domeniul Schiabil Şureanu
– Pârtii funcționale: 6 (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4)
– Instalații de transport pe cablu: 3 (2 teleschiuri, 1 telescaun)
– Altitudine maximă: 2.010 m
– Tunuri de zăpadă: nu
– Nocturnă: nu
– Pârtii pentru sănii: da

Ninsorile continuă din abundență pe pârtiile de la Șureanu, vremea se menține rece, astfel că sezonul de la Șureanu se prezintă foarte bine pentru perioada extinsă 13-19 ianuarie 2017. Stratul de omăt este deja impresionant – circa 60 cm pe pârtii și peste 1 m în afara pârtiilor.
În prezent, sunt deschise 6 pârtii la Șureanu (A_1; A_2; A_3; C_1; C_3; C_4). A nins enorm  în ultimele zile, ceea ce a mărit considerabil stratul atât pe pârtii (circa 60 cm), cât și în vastele zone de off-piste (100-150 cm). Nu mai există porțiuni cu gheață sau iarbă pe nici o pârtie; de fapt, inclusiv pe partea superioară, abruptă a pârtiei A_1 există, acum, suficientă zăpadă. Pe întreg domeniul schiabil predomină zăpada viscolită. Vor funcționa teleschiul „Curmătura” și telescaunul. Dacă vântul va sufla cu peste 60km/h, telescaunul va fi oprit. În continuare, vântul va sufla cu mare putere pe toate pârtiile.
La Șureanu va ninge pe tot parcursul săptămânii 13-19 ianuarie 2017. Ninsorile vor fi, de asemenea, însoțite de viscol puternic peste cota 1.700. Temperaturile se vor încadra între -14 și -4 grade Celsius, iar vizibilitatea pe pârtii va fi scăzută. Pregătiți-vă cu echipament de protecție împotriva viscolului.

 

 

Arieşeni (Vârtop)
– Pârtii funcționale: 2 (Vârtop 1 și Vârtop 2)
– Lungime totală: 2 km
– Instalații de transport pe cablu: 2 (2 teleschiuri)
– Altitudine maximă: 1.400 m
– Tunuri de zăpadă: da
– Nocturnă: da
– Pârtii pentru sănii: da

Zăpadă extrem de multă există și la Arieșeni-Vârtop, pârtiile sunt în stare foarte bună, în plus urmează ninsori abundente în săptămâna 13-19 ianuarie 2017. În concluzie, aveți motive să schiați la Arieșeni, unde zăpada este așa cum era odinioară, din belșug.
Pe ambele pârtii de la Arieșeni, stratul de zăpadă este perfect pentru schi și snowboarding. Zăpadă suficientă există și în zonele de off-piste
Vârtop se vor încadra între -17 și 0 grade Celsius. Cerul se va menține înnorat, iar vizibilitatea pe pârtii va fi afectată.

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine