Spectacol în weekend la Arena Freestyle Open

Spectacol în weekend la Arena Freestyle Open

Sporturile extreme revin în weekend în complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș. Unul dintre cele mai spectaculoase concursuri ale sezonului are loc sâmbătă, 20 ianuarie. Arena Freestyle Open va aduce la Sibiu cei mai spectaculoși boarderi și free-ski-eri, temerari pentru care săriturile, rostogolirile aeriene și aterizările spectaculoase fac parte din cotidian. Față de evenimentele precedente din cadrul Arena Freestyle Open, anul acesta concursul va avea un format diferit. Concursul de slopestyle a fost împărțit în două, pentru mai multă dinamică și spectaculozitate.

Primul concurs e un concurs de Big Air. În fun-park au fost amenajate două kickere, unul de mari dimensiuni pentru concurenții experimentați și unul mai mic, pentru amatori sau pentru concurenții mai tineri. Kickerul principal are peste 2 metri inaltime si un gap de 8 metri între trambulină și aterizare, ceea ce va duce, cu siguranță, la sărituri care mai de care mai spectaculoase. Cel mic are o înălțime de doar un metru și un spațiu de 3.5 metri între trambulină și aterizare. Fiecare concurent va putea să efectueze trei sărituri, cele mai bune două urmând să fie luate în considerare pentru punctaj.

Al doilea concurs e de alunecare pe țeavă. Elementul are șase metri lungime, cu extensii pentru a putea fi accesat și din părțile laterale. Ambele concursuri sunt deschise și pentru schiori și pentru snowboarderi.

Înscrierile în concursuri vor avea loc vineri, între 10 și 17 în apreski-ul complexului. Între aceleași ore, concurenții care au încheiat procedura de înscriere pot face antrenamente pentru concursul din ziua următoare. Sâmbătă, concursul începe cu ședința tehnică, la ora 10:30. Concurenții sunt împărțiți în mai multe categorii, fete și băieți, fiecare cu subcategorii de vârstă, groms & rookies și adulți. Tinerii vor începe calificările la 11 cei de la snowboard și 11:30 cei de la ski, urmați de snowboarderii și schiorii adulți. Finalele la snowboard vor începe la ora 13 iar finalele de ski la ora 14. Arena Freestyle Open se va încheia cu concursul de alunecare pe țeavă, ce începe la ora 18 și cu afterparty-ul din apreski ce va începe la ora 20. Valoarea totală a premiilor ce vor fi acordate în acest weekend depășește 10.000 de lei.

Sursa Foto: hila.ro
Sursa Foto: hila.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

World Snowboard Day, duminică

Pentru cel de-al nouălea an consecutiv, Arena Platoș Păltiniș sărbătorește în 21 ianuarie World Snowboard Day. Sărbătoarea internațională a snowboardului vine cu surprize pentru cei mici, lecții de snowboard susținute de echipa Burton în Burton Riglet Park. Cei interesați se pot înscrie la lecții și la jam-session-ul ce va urma, între orele 10 și 11. Jam-session-ul are loc în funpark, pe kickere și pe țeavă. Câștigătorii își vor primi premiile în jurul orei 15.

 

 

Află AICI tarifele speciale dedicate sibienilor

 

 

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine