Powsurf. Adică surfing pe zăpadă

Powsurf. Adică surfing pe zăpadă

Orice snowboarder şi chiar schiorii ar vrea să fie, în secret, surferi. În special snowboarderii, chiar dacă nu realizează acest lucru în mod conştient. O demonstrează pasiunea din ce în ce mai mare pentru powder, atenţia şi resursele acordate. Aşa s-a născut sportul de iarnă cel mai apropiat de surfing: powsurf.

Cunoscut şi sub numele de „noboarding”, adică liber de placă. Cei care fac powsurf se remarcă, într-adevar, prin lipsa legăturilor care îi ţin de placă. Din această cauză, singurul control pe care riderii îl au asupra plăcii cu care alunecă pe zăpadă este cel dat de tălpi şi, uneori, cu ajutorul mâinilor.

Powsurf
Powsurf

Dar o mare diferenţă este şi în privinţa formei şi dimensiunii plăcii şi mai ales faptul că la powsurf lipseşte cantul metalic specific schiurilor şi plăcilor de snowboard. În plus, placa de powsurf este prinsă de rider cu un fir. Dar asta nu pentru a o controla, ci pentru a fi sigur că nu o pierde atunci când pierde controlul şi cade de pe ea.

Pare un lucru nebunesc şi extrem de greu de realizat. Un act de balans incredibil în timp ce riderul coboară panta muntelui cu o viteză destul de mare; foarte apropiată de cea a unui snowboarder sau schior. Iar pentru a reuşi acest lucru e nevoie de multă îndemanare.

 

Redacția

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine