Pârtia din Câmpulung Moldovenesc se deschide, în sfârșit!

Pârtia din Câmpulung Moldovenesc se deschide, în sfârșit!

Un proiect  început în 2009, continuat până în 2012 și sistat la acel moment este pe cale să se finalizeze.Pârtia din Masivul Rarău  este finalizat în proporție de 99,9%, dar în prezent mai are un pas de făcut pentru a putea fi deschisă, are nevoie de un operator. Contractul cu viitorul oprator urmează a fi semnat în următoarea perioadă, tot atunci stabilindu-se și data la care va fi  inaugurată pârtia.

„În ceea ce priveşte operatorul, s-a depus oferta, iar săptămâna viitoare vom semna contractul. Abia atunci putem oferi mai multe detalii cu privire la gestionarea şi administrarea pârtiei”, a declarat primarul municipiului Câmpulung Moldovesc, Mihăiţă Negură, care a precizat că ar mai fi de remediat unele probleme de natură electrică.

Sursa foto:http://adevarul.ro
Sursa foto:http://adevarul.ro

 

 

 

 

În Rarău trebuia să existe o partie de 4,7 kilometri  cu telegondolă și instalație pentru zăpada artificial.Pârtia  trebuia să fie finalizată în 2012, însă la acel moment Guvernul României a sistat finalizarea proiectului. Până atunci se investiseră 10 milioane de Euro, dar lucrările nu au mai continuat.Bugetul total pentru realizarea acestei pârtii a fost de 107,6 milioane de lei. Pentru a se finaliza proiectul, Ministerul Turismului a alocat suma de 7,5 milioane de lei.

Proiectul pârtiei de schi a fost aprobat în 2009, fiind finanțat prin proiectul “Schi în România ” din bugetul Ministerului Dezvoltării Regionale si Turismului.

Alina Vasilescu

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine