Offpiste experience/ Safety training

Offpiste experience/ Safety training

Școala de schi Euroski organizează în perioada 9-10 decembrie, la Vatra Dornei, un workshop dedicat  zonei de offpiste și situaților de urgență,  “Safety training” este dedicat freerider-ilor și practicanților de schi de tură, dar și celor care acum încep să exploreze zonele din afara pârtiilor și este gratuit. Doar în cazul în care participantul solicită eliberarea unui certificat care să ateste participarea la acest curs se percepe o taxă de 50 RON.

“Safety training” cuprinde cursuri teoretice și practice pe diverse teme:

  • Zapadă și avalanșă
  • Planificarea în offpiste
  • Evaluarea terenului și diminuarea riscului
  • Accidentul în avalanșă
  • Kit-ul de avalanșă – mod de utilizare si intervenție.

În principiu, prima zi de curs va fi una teoretică, unde vor fi prezentate situații posibile și soluții pentru acestea, iar în a-2a zi activitățile vor fi predominant practice, unde vor fi aplicate teoriile dezbătute în ziua precedentă.

Așa că, organizatorii impun un echipament obligatoriu, compus din:

  • Schiuri de tură + piele focă sau schiuri freeride cu legatură mod tură + piele focă
  • kit avalanșă (transceiver + lopată + sondă)
  • rucsac echipat tura 1 zi.

Un alt detaliu extrem de important pentru participarea la acest eveniment este înscrierea. Dat fiind faptul că este un training gratuit este necesară o înscriere online, AICI .

Locurile sunt limitate și au mai rămas puține disponibile, anunță organizatorul acestui eveniment, Petru Grigoraș. ” Scopul acestui training este de a informa oamenii despre ceea ce se întâmplă în offpiste și tot ceea ce înseamnă siguranță.Anul trecut am dorit să organizăm training similar,  dar participantul trebuia să suporte o  taxă , iar la acel moment au existat destul de puțini doritori. Anul acesta am reușit să pregătim acest eveniment alături de partenerii noștrii, astfel încât să nu mai existe taxe. În momentul de față, mai sunt 5 sau 6 locuri libere. Trebuie menționat faptul că la partea de teorie putem suplimenta locurile, dar la partea practică este mai greu, nu putem urca pe munte 100 de oameni”.

Euroski este o școală de schi și formare profesională  ce își desfășoară activitățile pe pârtiile din Vatra Dornei. Acolo îi găsiți pe tot parcursul sezonului. Oferă lecții de schi și snowboard, dar pregătesc și viitori instructori.

 

Alina Vasilescu

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine