Monitorii de schi sunt taxați abuziv la Cavnic?

Monitorii de schi sunt taxați abuziv la Cavnic?

Pentru prima dată  în România, la Cavnic, monitorii de schi sunt taxați suplimentar pentru utilizarea pârtiilor.

Monitorii spun că este vorba despre o taxă abuzivă care este aplicată pe lângă taxele pe care ei le plătesc deja în calitate de angajați sau ca persoane fizice autorizate.

În baza hotărârii 103 din 2017 a Consiliului Local adoptată la finalul anului trecut, monitorii de ski care își desfășoară activitatea pe pârtiile din Cavnic sunt taxați suplimentar de consiliul local. Suma reprezintă o taxă de utilizare a pârtiilor despre care primarul din Cavnic, Vladimir Petruț, spune că se află toate în proprietatea și administrarea Consiliului Local.

Pârtiile nu sunt concesionate. Sunt ale orașului Cavnic. Nu există în Cavnic nicio companie care să aibă monitori angajați. La noi, la primărie nu este vreo astfel de firmă sau companie întregistrate.

Pârtiile de schi sunt proprietatea orașului Cavnic. Deci nu sunt deținute sau concesionate de nicio firmă privată, ci sunt ale Consiliului Local, iar acesta, pentru orice poate impune taxă pentru prestarea de servicii pe aceste proprietăți, în acea zonă.

Discutăm de o taxă pentru folosirea pârtiilor de schi și noi putem impune tarife pentru că investim miliarde anual pentru a întreține pârtiile și cu scopul de a se simți oamenii bine. În momentul în care toate firmele care vin aici și prestează servicii și nu plătesc nimic la bugetul local, noi de ce să trăim?( Vladimir Petruț, primar Cavnic)

În Cavnic, cel puțin o firmă a concesionat domeniu schiabil pe care îl întreține și în care invește de mai mulți ani. Este pentru prima oară în România când monitorii de ski cu contracte de muncă sau persoane fizice autorizate sunt taxați suplimentar am aflat de la Claudiu, antrenor de schi în Cluj-Napoca.

Nu mi se pare normal să existe o astfel de taxă deoarece tu, ca monitor de schi plătești taxe către stat fiind angajat la o firmă, la un club sportiv sau fiind persoană fizică autorizată. Nicăieri în România, în Franța, Italia sau Austria nu există o astfel de taxă suplimentară. Este o taxă abuzivă.

Taxa pentru monitorii de schi de la Cavnic este de 500 de lei și se încasează pe durata unui an cu toate că montorilor de schi este sezonieră.

Turiștii își pun problema creșterii tarifelor școlilor de schi din zona Cavnic odată cu introducerea taxării suplimentare a monitorilor și antrenorilor care vor trebui să își plătească și dările suplimentare.

 

Alina

2 comentarii la Monitorii de schi sunt taxați abuziv la Cavnic?

  1. Din toată declarația domnului primar se înțelege ca primăria administrează pârtia, ceea ce nu este deloc adevărat. Despre investițiile de miliarde din nou sunt vorbe goale, fara nicio certitudine. La Cavnic nu s-a investit nimic in zona pârtiei de ani buni, ce sa mai spunem ca nu sunt nici toalete pentru turiști.
    Daca primăria dorește sa obțină bani in plus ar trebui sa se orienteze spre cel care administrează pârtia si care încasează bani serioși in tot sezonul din skipass, tubing, închirieri….nu de la monitori care muncesc patru săptămâni când chiar sunt turiști, in rest fiind sezon mort pentru ei, iar încasările lor nu sunt pe măsură acestei taxe abuzive.

  2. Dragi colegi, acesta taxa atacata in instanta va pica rapid. Pe langa taxele platite de fiecare dintre voi catre stat, probabil platiti si transportul pe cablu ca orice turist…
    Drept urmare nu puteti platii de 2-3 ori impozite si taxe catre stat pentru acelasi lucru.

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine