Ioan Valeriu Achiriloaie la Lake Louise – exclusivitate.

Ioan Valeriu Achiriloaie la Lake Louise – exclusivitate.

Schiorul român Ioan Valeriu Achiriloaie va lua startul în ambele curse programate în Cupa Mondială în weekend-ul 25-26 noiembrie la Lake Louise, Canada. Este prima etapă din acest sezon pentru sportivul brașovean, primul schior român care partipă la cursele de viteză în Cupa Mondială și la Jocurile Olimpice de Iarnă.
Ioan Valeriu Achiriloaie se antrenează în aceste zile în stațiunea canadiană Panorama. „Am ajuns la Panorama din întâmplare, trebuia să mă antrenez la Nakiska, unde a avut loc teribilul accident al lui David Poisson. Cei de acolo au decis să închidă pârtiile, așa că a trebuit să ne reorientăm. La recomandarea antrenorului Germaniei, am ales Panorama și nu-mi pare rău deloc. M-am antrenat cu echipa de Cupă Mondială a Elveției și am avut parte de câteva zile de antrenament fantastice. Sunt într-un moment foarte bun și, cu siguranță, nu am fost niciodată atât de bine pregătit la începutul sezonului. Pentru asta țin să-i mulțumesc antrenorului Marcel Frățilă” a declarat luni Ioan Valeriu Achiriloaie în exclusivitate pentru SkiPass Magazine.

Și antrenorul Marcel Frățilă este optimist pentru weekend-ul care urmează, ca și pentru întregul sezon, dealtfel: „Din punct de vedere fizic suntem pregătiţi. Din punct de vedere tehnic,facem acum ultimele finisaje. Începem sezonul de Cupă Mondială pe o pârtie uşoară, pârtia din Lake Louise nu este foarte grea. Asta este şi ideea, să începem de la uşor spre greu. Urmează Beaver Creek şi, după data de 3 decembrie, ne întoarcem în Europa, la nişte curse deosebit de tehnice. Top 30 este un vis al nostru, sperăm să îl şi realizăm. Target-ul pentru Olimpiadă (Jocurile Olimpice de Iarnă de la PyeongChang, Coreea, februarie 2018 n.n.) este un loc în primii 35 – ceea ce ar fi grozav – şi an de an încercăm să coborâm distanţa faţă de primii clasaţi”, a spus antrenorul.

Miercuri, 22.11, joi, 23.11 și vineri 24.11, pe pârtia de Coborâre de la Lake Louise sunt programate antrenamentele oficiale, iar sâmbătă, 25.11 va avea loc cursa propriu-zisă. Cursa de Super G este programată duminică, 26.11. SkiPass Magazine vă va ține la curent cu evoluția lui Ioan Valeriu Achiriloaie. Până atunci, vom reveni cu filmări și fotografii în exclusivitate de la antrenamente. Un interviu cu Ioan Valeriu Achiriloaie puteți citi AICI.

Andrei Huțanu

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine