Ghețari: Sölden

Ghețari: Sölden

Nu unul, ci doi. Şi nu oriunde, ci în Sölden. Adică în Austria. Da, sunt de acord cu voi, întreg Söldenul e de văzut, pozat, parcurs. Indiferent că-i iarnă ori vară. E de văzut, şi o spun după două zile splendide de schi în acea nepământeană staţiune.

Solden
Solden
Solden
Solden

Dar cei doi ghețari, Tiefenbach & Rettenbach, situaţi printre cele mai înalte piscuri de pe Ötzal (Valea Ötz),Tirol, sunt, fără exagerare, soluţia de lux pentru cei care vor să schieze sus, sus de tot. Tot aşa cum sunt soluţia de lux şi pentru cei ce au gânduri creţe şi vor să schieze vara. Gheţarii Tiefenbach şi Rettenbach, situaţi între cotele 2.684 şi 3.340, sunt unicii ghețari din Alpi conectați printr-un tunel (pe care e un deliciu să-l parcurgeţi), la cota 3.100. Inclusiv la această altitudine, pârtiile sunt de o lărgime dezarmantă iar 25 km din cei 33 ai ghețarilor sunt pârtii albastre, ideale pentru carving-ul lejer, „cu ţigara în gură”. Sunt ghețari de agrement, dacă pot spune așa, perfecți pentru schiul de familie, nu pentru adrenalină.

Solden
Solden
Solden
Solden

Alți 5 km sunt pârtii roșii, dar suficient de late și drepte astfel încât să n-aveţi senzația că ești la proba de slalom uriaș. Încă 3 km sunt pârtii negre, dar nu vă temeți; nu veți leșina de frică și efort, pentru că nu sunt înfiorător de abrupte. Din punctul meu de vedere, ca schior căruia îi plac pârtiile roșii, Tiefenbach și Rettenbach sunt „locul de joacă” al celor ce vor linia de mijloc între relaxare și perfecționare. În acest sens, recomand pârtiile 38, 39 și 33, deservite, printre altele, de „numai” trei telegondole şi şapte telescaune.

Solden
Solden

De reținut e și faptul că Rettenbach (dezvoltat încă din 1975 pentru schi) e unicul loc din Europa care oferă un spațiu oficial de testare a echipamentelor de schi, înainte de sezon.
Florian-Rareş Tileagă

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine