Din 2016 Bistrița va avea pârtie de schi

Din 2016 Bistrița va avea pârtie de schi

Primăria Bistriţa pune la bătaie 7 milioane de euro pentru realizarea unei pârtii de schi în imediata apropiere a oraşului. Construcţia acesteia ar putea începe în lunile următoare.

Despre construcţia unei pârtii de schi la Bistriţa se discută deja de mai mulţi ani, dar lucrurile au intrat în linie dreaptă şi sunt toate şansele ca proiectul administraţiei locale să prindă contur încă din acest an.

„Avem şanse ca în iarna viitoare să schiem la Bistriţa, pe pârtia din Wonderland. În două- trei săptămâni vom semna contractul de execuţie şi din acel moment câştigătorul licitaţiei va putea să înceapă lucrările „, spune primarul Ovidiu Teodor Creţu.

Pârtia de pe Dealul Cocoşului va fi una de dificultate medie, cu lungimea de cca 1 km şi va beneficia de dotări de cel mai înalt nivel.

„Transportul se va face cu telescaun cu patru locuri, care va putea să asigure până la 2 000 de urcări pe oră. Pârtia va fi prevăzută cu tunuri pentru zăpadă artificială şi cu iluminat nocturn”, declară Ovidiu Teodor Creţu.

Nevoiţi să meargă la schi pe pârtiile de la Vatra-Dornei, Topliţa sau în Austria, bistriţenii privesc cu optimism apropierea momentului în care vor schia la marginea oraşului lor:

Preţul de pornire a licitaţiei este de 7 milioane de euro, dar se speră că în urma acesteia execuţia pârtiei să costeprimăria bistriţeană undeva la 5 milioane de euro.

Firmele care au depus oferte pentru construcţia pârtiei de schi de la Bistriţa sunt aceleaşi care echipează şi resorturile de schi din ţările occidentale, ne-a mai declarat Ovidiu Teodor Creţu. Rezultatul licitaţiei este aşteptat în cursul acestei luni. (Sursa radiocluj.ro)

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine