Deschiderea slalomului masculin – Levi, Finlanda

Deschiderea slalomului masculin – Levi, Finlanda

Cupa Mondială Audi FIS Schi a început și pentru bărbați, la sfârșitul săptămânii trecute (12 Nov), cu deschiderea slalomului de la Levi, Finlanda. În mod tradițional, câștigătorul acestei curse primește un ren și în acest sezon, atletul care a plecat cu animalul este Felix Neureuther din Germania.

În prima etapă, cei mai buni 30 de sportivi au obținut rezultate foarte strânse. Din cei 92 de sportivi de la start, cel de-al 30-lea schior a terminat doar cu +1,56 în spatele britanicului Dave Ryding care a fost cel mai rapid. Dave a făcut o greșeală în a doua manșă și a ieșit de pe pârtie, împiedicând națiunea sa să obțină prima victorie la Cupa Mondială.

Acest lucru a oferit locul 3 lui Mattias Hargin din Suedia, care s-a descurcat minunat în a doua manșă. Acesta a reușit sa avanseze de pe poziția a 12-a pană la plasarea pe podium. Din martie 2015, Hargin nu a mai urcat pe podium în principala sa disciplină, slalom, așa că a fost deosebit de mulțumit de performanța sa la începutul sezonului de la Levi.

Pe a doua poziție, norvegianul Henrik Kristoffersen a câștigat cel de-al 31-lea podium al său la Cupa Mondială. Acesta a revenit pe pârtia Levi Black, după ce a renunțat la cursa de aici din sezonul trecut din cauza unui dezacord cu federația sa. După un final dezamăgitor al sezonului trecut, tânărul norvegian este din nou pe drumul cel bun și este gata să lupte din nou pentru glob.

Această performanță  i-a permis lui Neureuther să sărbătorească prima sa victorie din februarie 2016 încoace și onoarea de a deține un ren.  Renul va fi numit „Matti”, dupa porecla fiicei sale nou-născute.

Marcel Hirscher, care a suferit o fractură a gleznei la jumătatea lunii august, a avut doar câteva zile de pregătire în slalom, dar nu și-a ieșit din ritm pe schiuri și a reușit să ajungă pe locul 4 în prima manșă. Cu toate acestea, a terminat pe locul 17 după a doua manșă.

Turneul Cupei Mondiale continuă prin cursele nord-americane din Killington (curse tehnice la feminin) și Lake Louise (curse de viteză la bărbați) în perioada 25-26 noiembrie.

 

Adrian Nechita

Sursa foto

Lasă un comentariu

Snowfest
Scoala Romana de Ski
dannyungurracing
sacalatorim.ro.
© 2019 SKIPASS Magazine